Salvini: Škole pretvarate u logore

Lider desničarske stranke „Liga“ Mateo Salvini optužio je vlast da škole pretvara u logore.

On je za svoje stavove i optužbe iskoristio predizborni skup u Toskani da optuži vladu i ministarku za obrazovanje Luciju Azolina „da škole sa klupama na točkiće i za jednu osobu i sa obavezom da deca nose maske pretvara u logor“.

„Imam dvoje dece i za manje od mesec dana treba da krenu u školu, ali se još ne zna koliko će nastava trajati, gde će se održavati – u restoranu, cirkusu, parku“, rekao je Salvini u Toskani.

Ministarka Azolina mu nije ostala dužna i poručila je da je „Salviniju bolje da ćuti jer svaki put kada govori o školi, pokazuje svoje neznanje“, aludirajući na činjenicu da Salvini nikada nije završio fakultet i da je ceo svoj radni vek proveo u politici.

Azolina je takođe pozvala Salvinija da se izvini svima onima koji su uključeni u obrazovni proces, na prvom mestu đacima i studentima, prenosi Tanjug.

„Logor je ozbiljna stvar, i ja sam decu učila šta su bili koncentracioni logori, a škola je nešto sasvim drugo“, rekla je ministarka Azolina i savetovala Salviniju da pročita knjigu senatorke Ljiljane Segre, koja je preživela koncentracioni logor Aušvic i napisala knjigu uspomena „Sve dok moja zvezda sja“.

Check Also

Trampova “najava” Trećeg svetskog rata – Rusi neće oprostiti „Sabotažu“ Severnog toka!

Bivši američki predsednik nagoveštava da je Vašington možda stajao iza navodnog napada na gasovode. Navodna …