“Nek prvo odgovori ko je pokušao da ubije Vučića u Srebrenici”

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić može u Srbiju da pozove gosta kojeg misli da treba.

On je pozvao Bakira Izbetbegovića da prvo odgovori ko je pokušao da ubije Vučića u Srebrenici.

Reagujući na Izetbegovićevu izjavu da nije u redu što predsednik Srbije u Beograd, pored Dodika i Čovića, nije pozvao političkog predstavnika Bošnjaka u BiH, Vulin je rekao da Vučić može da pozove koga misli da treba.

“Ako je više puta ugostio i Izetbegovića i Komšića i Džaferovića, može da ugosti i Čovića. Ne mešam se u untrašnje odnose u BiH, ali ne mogu da ne primetim da je Izetbegović ljut što nije pozvan on, Džaferovića i Komšića nije pominjao. Predsednik Vučić kao nesporni politički lider svih Srba vodi doslednu politiku mira prema našim susedima, iako veoma često nema iskrene sagovornike u drugim državnicima”, rekao je Vulin.

On je naveo da je u Srbiji gost svetinja i da se nikad nije desilo da gosta linčuje rulja, da se domaćin skloni i pojavi tek kad je gost “čudom i hrabrošću preživeo linč ološa”.

“Pre nego što presednik SDA i pomisli da može da odredi predsedniku Srbije koga i kada sme da zove, neka najpre odgovori gde je on nestao kada je rulja pokušala da ubije premijera Srbije dok je na Izetbegovićev obraz bio u Srebrenici. A do tada, neka Izetbegović pozdravi Vučićeve napore da region živi u miru, kada već ne pomaže, neka ne odmaže”, poručio je Vulin, a prenelo Ministarstvo odbrane u saopštenju.

(Tanjug)

Check Also

Taker Karlson: SAD moraju da prestanu da finansiraju tiraniju u Ukrajini!

Zakonodavci Sjedinjenih Država moraju da se izjasne protiv progona Ukrajinske pravoslavne crkve (UPC) i prestanu …