MILO I DPS: “Crna Gora je građanska, a ne srpska država”

Opoziciona Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Ðukanovića oštro je danas kritikovala mandatara Zdravka Krivokapića .

Kako tvrde- ponovo je diskriminisao sve one građane Crne Gore koji se ne izjašnjavaju kao Srbi, a to je, dodaju, više od 70 odsto.

“Aluzijom koju je napravio da je Crna Gora srpska država, Krivokapić se vraća svojoj ideološkoj matrici, koju je očigledno, samo nakratko napustio, da bi postao mandatar”, navodi se u saopštenju DPS-a dostavljenom Tanjugu.

Navode da Krivokapić može da se, kako kažu, “privatno klanja i ljubi ruke sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve, može u kampanji da se slika sa zastavama Republike Srbije, i da srbuje po privatnim zabavama”.

“Ali, kada nastupa kao mandatar vlade države Crne Gore, onda mora da poštuje sve građane i da postupa u skladu sa Ustavom prema kome je naša država građanska, a ne srpska. I u skladu sa sporazumom koji je nedavno potpisao sa svojim koalicionim partnerima”, poručili su iz DPS-a.

(Tanjug)

Check Also

Bošnjačka vojna industrija utrostručila proizvodnju, naoružavajući Izrael!

Navodno štiteći bosanske muslimane, Zapad želi da prikrije očigledan genicid, nad slobodarskim i hrabrim Palestincima. …