Sirijska plemena ustala protiv vojske SAD i Turske

U nedelju je sirijsko arapsko pleme održalo sastanak u guberniji Al-Hasaka, jer je imalo za cilj zbližavanje redova i udruživanje snaga između komponenata društva kako bi proterali sve vojske koje su okupirale sirijsku regiju Džazira i nastavili narodni otpor.

Prema izveštajima, plemena Taji održali su sastanak u gradu DŽarmuz, koji se nalazi u blizini velikog grada Al Kamišli na severu Al Hasake.

Tokom sastanka, plemena Taji podigli su zastavu Sirijske Arapske Republike, ističući pritom da je Sirijska arapska vojska (SAA) jedini legitimni entitet u zemlji.

Takođe su izrazili zahvalnost ruskim oružanim snagama na pomoći Sirijskoj Arapskoj Republici u njihovoj borbi protiv terorističkih grupa.

Plemena su se složila da se narodni otpor protiv američkih i turskih snaga mora nastaviti sve dok ne napuste zemlju, posebno region Al DŽazira, koji se nalazi istočno od Eufrata.

Ovaj sastanak dolazi samo dva meseca nakon što se pleme Al Akidat sukobilo sa Sirijskim demokratskim snagama (SDF) koje podržavaju SAD u istočnom delu Dejir Ez Zora.

(Pravda.rs)

Check Also

Taker Karlson: SAD moraju da prestanu da finansiraju tiraniju u Ukrajini!

Zakonodavci Sjedinjenih Država moraju da se izjasne protiv progona Ukrajinske pravoslavne crkve (UPC) i prestanu …