Boško Obradović: Da je Srbija pravna država odavno bi sudila Zlatiboru Lončaru i Marijanu Rističeviću zbog kriminala – VIDEO

Lider srpskog pokreta „Dveri“ Boško Obradović saopštio je da se u Srbiji opoziciji sudi zbog verbalnog delikta, a niko ne pokreće postupke za afere vladajuće garniture.

„Da je Srbija pravna država i da je tužilaštvo samostalno da pokrene istrage, umesto članova Srpskog pokreta Dveri danas bi trebalo da sede ministar Zlatibor Lončar zbog javnosti poznatih veza sa Zemunskim klanom, ili narodni poslanik Marijan Rističević zbog opštepoznatih privrednih malverzacija“, saopštio je Obradović.

On je dodao da bi trebalo ispitati ulogu generalnog sekretara Vlade Novaka Nedića i drugih visokih funkcionera SNS, u stvaranju kriminalne grupe Veljka Belivuka koja je nedavno uhapšena.

Obradović je ocenio da su „svi oni su zaštićeni od tužilačkih i policijskih istraga i njihovi slučajevi ne nalaze se pred sudom, već se sudi opozicionarima koji su izrazili svoj protest protiv kršenja Ustava i zakona u Narodnoj skupštini“.

On je objasnio da se opozicionarima u Prvom osnovnom sudu u Beogradu praktično sudi zbog verbalnog delikta, poslaničkog i opozicionog političkog rada, jer su ukazali na kršenje Ustava i zakona, dok se i dalje ne procesuiraju i ne odgovaraju oni koji su zaista počinili krivična dela, a pripadaju vrhu aktuelne vlasti.

„Podsetiću javnost da je tužilaštvo ovaj predmet pokrenulo pod pritiskom lažnog štrajka gladju narodnih poslanika SNS Aleksandra Martinovića i Sandre Božić, a da još uvek ćuti o najvećim kriminalnim aferama u vrhu vlasti poput Savamale, Krušika, Telekoma ili Dijane Hrkalović, iza kojih stoji sam vrh SNS“ navedeno je u saopštenju.

(Srbin.info)

Check Also

Mosk: SAD nemaju strategiju za izlaz iz sukoba!

Američki milijarder Ilijan Mosk zabrinut je što Sjedinjene Države nemaju strategiju za izlaz iz sukoba, …