Danas je petak, a ovo su nove nedelljne cene goriva, u Srba…

Objavljene su nove cene goriva- nova sedmodnevna cena evro dizela na benzinskim pumpama je maksimum 187,23 dinara, a evro premijuma BMB 95 176,05 dinara.

Evro dizel je, tako, pojeftinio za 51 paru, dok je benzin BMB 95 jeftiniji za 26 para.

Cene će važiti narednih sedam dana

Ove cene, koje je objavilo Ministarstvo trgovine, važiće narednih sedam dana, do 15 časova sledećeg petka, kada se očekuje objava novih maksimalnih maloprodajnih cena dve vrste goriva.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Od danas je, inače, dozvoljeno i točenje ove dve vrste goriva i mimo rezervoara vozila – u kanistere, maksimalno do 60 litara.

Izmenom uredbe koju je juče usvojila Vlada Srbije, omogućeno je da gorivo ipak može da se sipa u kanistere, za razliku od prvobitnog rešenja, koje je predviđalo točenje isključivo u rezervoare vozila.

U kanistere, u količini do maksimum 60 litara benzina evro premijum BMB 95, odnosno evro dizela, moći će da sipaju i poljoprivrednici (cena dizela za njih fiksirana je na 179 dinara) ali i svi drugi građani.

Da će gorivo čija je cena ograničena uredbom Vlade Srbije danas neznatno pojeftiniti najavio je još sinoć predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je rekao da 18. marta naftni derivati neće poskupeti, već da će, naprotiv cena dizela biti niža za 0,42 dinara i to u narednih sedam dana, a cena benzina niža za 0,24 dinara.

BIZLife, N1

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Izvoz LNG-a iz Rusije u Evropsku uniju dostigao istorijski maksimum!

U novembru ove godine izvoz tečnog prirodnog gasa (LNG) u zemlje Evropske unije iz Rusije …