ODGOVOR AMERICI: Raketni sistem velikog dometa “S-500 Prometej”, Rusi rasporedili Krimu

“S-500 Prometej” raketna odbrana velikog dometa raspoređena na Krimu.

Raspoređivanje protivavionskih raketnih sistema velikog dometa “S-500 Prometej”, kao i novih raketnih sistema srednjeg dometa S-350 Vitiaz, planirano je na teritoriji poluostrva Krim, kao i u drugim južnim ruskim regionima Rusije.

To je izjavio komandant armije južnog vojnog okruga (SVO) Aleksandar Dvornikov tokom intervjua za list ruske vojne agencije „Crvena zvezda“.

Dolazak najnovijih sistema PVO S-500 i S-350 u našu vojsku i sistemi PVO takođe se može dogoditi u bilo kom trenutku kao deo njegovog naoružanja, rekao je Dvornikov.

Do danas je dugački radijus odbrane Krima pokriven protivavionskom raketom S-400 Triumph sistemima.

Zamenik ruskog ministra odbrane Aleksej Krivoručko i šef državne korporacije Rostec Sergej Čemezov ranije su pominjali početak Prometejevih isporuka ruskim oružanim snagama 2021. godine.

Prema Sergeju Surovikinu, vrhovnom komandantu ruskih vazdušno-kosmičkih snaga, S-500 je sposoban da efikasno presretne hipersonične ciljeve, kao i da pogađa satelite u niskoj orbiti.

Razvoj sistema protivraketne odbrane “S-500 Prometej” vrši koncern Almaz-Antei – pretpostavlja se da će to biti suštinski novi protivavionski raketni sistem čija će karakteristika biti primena posebnog principa uništavanje balističkih i aerodinamičkih meta.

Borba.Info

Check Also

Zapad se namerio da preko Jermenije, zavadi Rusiju i Iran!

Početkom aprila održan je sastanak između predstavnika Jermenije i emisara Evropske unije i Vašingtona, tokom …