RADIKALI ALARMIRALI JAVNOST: Novi udžbenik iz biologije sadrži i treći pol, zabranite ga

Srpska radikalna stranka uputila je zahtev Ministarstvu prosvete i Vladi da hitno zabrani korišćenje udžbenika biologije za osmi razred osnovne škole u kojima se pored muškog i ženskog navodi i međupol!

Kako je rekao Aleksandar Šešelj na konferenciji za novinare, “ovo je još jedan u nizu skandala oko pitanja udžbenika u Srbiji”.

– U najavljenom udžbeniku se kaže da osim muškog i ženskog pola postoji i međupol i to je osnovna materija, osnovno gradivo za biologiju osmog razreda – kazao je Šešelj.

On je podsetio da je Srpska radikalna stranka već reagovala, godinama unazad, na skandale u našoj prosveti po pitanju udžbenika.

– Već smo imali skandale, o tome su i novine pisale, mediji su izveštavali, da u udžbenicima iz istorije deca u školi uče kako je danak u krvi bio jedna pozitivna stvar u vreme otomanske okupacije i da je Jasenovac bio maltene zabavište – istakao je Šešelj.

On je ustvrdio da na tržištu udžbenika u Srbiji “imamo monopol hrvatskih izdavača kao što su Bigz, Klet, Školska knjiga i drugi, a to ne bi smelo da bude pitanje tržišta”.

– Iako je naš najznačajniji izdavač, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, i dalje jako zastupljen, to nije dovoljno. Mi moramo da donesemo odluke na državnom nivou da se zabrani upotreba tih udžbenika, da Ministarstvo prosvete napravi komisiju koja bi odobravala određene udžbenike za osnovnu i srednju školu, a prioritet mora da ima Zavod za udžbenike i nastavna sredstva – smatra Šešelj.

On je ukazao da se politika vladajućeg režima “u poslednje vreme okrenula ka promociji LGBT propagande”.

– Vi znate da je Vlada Republike Srbije najavila da će u  nastupajućem periodu da usvoji tri zakona. Jedan je o istopolnim zajednicama, odnosno o gej brakovima, drugi je o diskriminaciji i rodnoj ravnopravnosti. Dakle, vidimo da se po tom pitanju pritisak određenih nevladinih organizacija i njihovih eksponenata koji su i u Vladi  Republike Srbije, ali i iz inostranstva, proširio i da je to sada pitanje koje je došlo na dnevni red. Smatramo da Republika Srbija mora da zabrani LGBT propagandu u svakom obliku, po modelu Ruske Federacije, da je to nešto što naše društvo ne prihvata, da je to nešto što promoviše antiustavne stavove, da je to nešto što promoviše vrednosti koje nisu u skladu sa tradicijom i vrednostima našeg društva. Dakle, Srpska radikalna stranka se oštro protivi takvim najavama, zahteva da se ovo pitanje reši i zahteva da Vlada Republike Srbije prestane da forsira  zakonske projekte koji su povezani sa pitanjem promocije LGBT ideologije u Srbiji – naveo je on.

Kako je rekao, on ne smatra da u pitanju običan nemar, već se sve to “radi planski”.

– Imamo  ministra u vladi koji predstavlja Srpsku naprednu stranku, Gordanu Čomić, koja je najavila usvajanje seta ovih zakona, među kojima je najviše pažnje javnosti izazvao Zakon o istopolnim zajednicama. To je nešto što je planirano i što treba da se sprovede, da li u vreme prolećnog ili jesenjeg zasedanja Narodne skupštine. Dakle, to je nešto što se radi planski. Da li se to radi zato što oni imaju želju da to donesu ili imaju pritisak iz inostranstva da se tako nešto usvoji u Srbiji, to je pitanje za režim – istakao je Šešelj.

Po njegovim rečima, to je nešto što nije imalo bilo kakvu pažnju u medijima prethodnih nekoliko godina.

– Mi smo čuli tek posle izbora, tek početkom ove godine, da će takav jedan set zakona biti usvojen. Da su oni to hteli da prikažu našoj javnosti kao nešto pozitivno za šta se oni zalažu i što će sprovesti kada potvrde svoju pobedu na izborima posle 21. juna, valjda bi o tome govorili i u predizbornoj kampanji. U predizbornoj kampanji mi nismo mogli da čujemo ništa po pitanju LGBT propagande, već isključivo  posle izbora, odnosno početkom ove godine – ukazao je on.

On je ocenio da imamo jedan “koruptivni lanac, od Ministarstva prosvete, osnovnih i srednjih škola, gde predstavnici tih hrvatskih izdavačkih kuća podmićuju otvoreno i direktore škola i neke nastavnike i Ministarstvo prosvete da forsiraju te udžbenike, koji su i nekvalitetni, u kojima se mogu naći ovakve nebuloze, ali i koji  direktno narušavaju poziciju Zavoda za udžbenike, koji je ipak domaći izdavač”.

Prema Šešeljevim rečima, interes države Srbije mora da bude forsiranje našeg domaćeg izdavača, kojeg možemo da kontrolišemo, “a ne forsiranje privatnika koji  u nekom smislu i piše svoju istoriju i vodi svoju propagandu kroz sektor obrazovanja”.

– Mi smo znali od 2000. godine, to je opštepoznata činjenica, da neki zapadni centri, koji imaju izuzetno veliki uticaj u Srbiji, sektore kulture i obrazovanja koriste kao ideološko oružje u Srbiji. Dakle, to nije ništa nepoznato. Imali smo uticaj nevladinih organizacija, koji je u poslednjih dvadeset godina izuzetno visok u Srbiji i to ništa nije novo. Mi samo tražimo da država jednostavno povuče crtu i da se obračuna konačno sa tim lobijem i da uspostavi red u našem prosvetnom sistemu – zaključio je Aleksandar Šešelj.

(pravda.rs)

Check Also

Pravoslavlje u borbi za čast i nezavisnost otadžbine!

Poziv Patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila da se proglasi božićno primirje u Ukrajini i …