Tužilaštvo za organizovani kriminal ispituje prijavu protiv Vučića i Vulina

Krivičnu prijavu koju je Vladimir Vuletić doskorašnji potpredsednik FK Partizan podneo protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i prvog čoveka MUP-a Alesandra Vulina posle optužbi iznetih na konferenciji za medije, Prvo osnovno javno tužilaštvo je prosledilo Tužilaštvu za organizovani kriminal, saznaje portal Direktno.

Vuletić je krivičnu prijavu protiv Vučića i Vulina podneo 9. marta, posle saslušanja, u svojstvu građanina, u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala.

Iz Prvog osnovnog javnog tužilašta tada su kratko saopštili da će „sutra biti uzete u rad“. Nekoliko dana kasnije, prijava je prosleđena Višem javnom tužilaštvu, tačnije TOK-u.

Bivši potpredsednik crno-belih je krivičnu prijavu protiv Vučića i Vulina podneo jer su „6. marta, oko 22 sata, svesni svog dela i zabranjenosti istog pri čemu su isto hteli posle sednica Saveta bezbednosti iskoristili prekoračili granice svojih službenih ovlašćenja u nameri da pribave sebi korist i ujedno teže povrede prava oštećenog“.

Naime, Vučić je na konferenciji za medije, posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost na pitanje o Novaku Nediću, generalnom sekretaru Vlade i njegovim vezama sa Veljkom Belivukom i navijačima, umesto odgovora postavio kontrapitanje.

– „Novak Nedić moj blizak saradnik? A počinio je koje krivično delo? Ovde je reč da vi nama govorite šta je izgovorilo lice čije je ime Vladimir Vuletić, a građani, siguran sam, će imati priliku da vide kakve su njegove veze sa ovim kriminalnim klanom. Vuletiću je sa Belivukovom grupom bolje išlo od Nedića“ – rekao je Vučić.

Vulin se na to nadovezao:
– „Voleo bih da je u stanju da oseti stid i trebalo bi da ga bude sramota. On odlično zna zbog čega bi trebalo da ga bude sramota, nadam se da se stidi zbog onoga što je radio. Ima jedna pesma koju mu pevaju navijači“.

Predsednik je tada dodao da „znaju svi zbog čega bi trebalo da se stidi, ali ne smemo da govorimo još. Šta ćete, to je samo jedan u nizu“.

Vuletić je istog dana podneo i krivičnu prijavu protiv nepoznatih osoba iz MUP Srbije, iz kabineta predsednika i Vlade Srbije, kao i medijskih kuća „Pink“ i „Kurir“ zbog dostavljanja, odnosno objavljivanja podataka sa oznakom “strogo poverljivo”.

Pojedini mediji su preneli da su prijave podnete zbog objavljivanja u medijima audio zapisa njegovog telefonskog razgovora sa osumnjičenim Veljkom Belivukom, u kojem ga naziva „bratom“, konstatuje da ga „voli“, a za koji Vuletić tvrdi da je montiran i isečen.

(Direktno.rs)

Check Also

Uz pomoć Indije, SAD mogu da dobiju podatke o ruskim lovcima!

Za učešće u zajedničkoj vežbi Veer Guardian u Japanu, indijsko vazduhoplovstvo je privuklo nekoliko lovaca …