Nogo otkrio motiv ubistva: Cvijan je veza SNS i 650 sudija iz reforme pravosuđa

Povodom afere Vladimir Cvijan, političar Srđan Nogo izneo je nove detalje koji osvetljavaju pozadinu smrti bivšeg funkcionera Srpske napredne stranke.

– Vladimir Cvijan je rukovodio akcijom učlanjenja u SNS 650 sudija koji nisu prošli reizbor u „reformi“ pravosuđa 2009. godine. SNS se hvalio time, a Vladimir Cvijan je javno na konferencijama za štampu izneo ove podatke, i pojavljivao se sa nekim od tih sudija.

Članstvo u političkoj stranci nije dozvoljeno sudijama, i od momenta kada je Ustavni sud vratio te sudije na funkciju, svi oni su u problemu, i ucenjeni su, jer nijedan nije dobio ispisnicu iz SNS, a članska karta je razlog za razrešenje sudije.

O tome sam govorio na sednicama narodne skupštine, još od 2016. godine. i tokom celog mog mandata. Zbog toga su mi gasili mikrofon, ometali moja izlaganja. Nikada SNS nije pokazao ispisnice za tih 650 sudija, iako sam uporno tražio i prozivao ih za to.

Takođe, svi predsednici sudova imaju članske karte vladajuće stranke. Postoje sudije koje imaju i po 3 člankse karte (SPS, DS, SNS), zavisnosti od toga ko je na vlasti, oni su se učlanjivali.

Vladimir Cvijan je posedovao članske karte pomenutih sudija. Kod ubistva je ključan motiv, a kod Cvijana vidimo da ima mnogo onih sa motivom. Konkretno, samo za ovo ima 650 motiva. Zato je bila moguća tolika omerta kod njegove smrti.

Zato su ćutale, i dan danas ćute, institucije – tužilaštvo, policija, sudstvo i advokatska komora. Zato su Cvijanove kolege neme i 2018. i danas kada se saznalo za njegovu smrt. Zato omerta i nezameranje. Ceo sistem je truo do srži – konstatovao je Nogo.

(Srbin.info)

Check Also

Intervencija NATO-a, vodi u direktnu konfrontaciju sa Rusijom, na bojnom polju!

Januara 2023. na Zapadu je stvorena „tenkovska koalicija“, koja je uključivala zemlje koje su se …