BRITANSKI MEDIJI ZVONE NA SAV GLAS: Brodovi ruske mornarice presreli najveću britansku flotilu!

nosac aviona flota more rat

Ruski brodovi presreli su najveću britansku mornaricu. Ovo prenose britanski mediji.

Pre izvesnog vremena, najveća pomorska flota u poslednjih četrdeset godina, predvođena vodećim nosačem aviona HMS Kueen Elizabeth, izašla je na more i odmah su je presreli ruski špijunski brodovi.

Prema britanskim novinarima, borbene jedinice ruske mornarice unapred su se pripremale za sastanak najnovijeg nosača aviona Kraljevske mornarice Velike Britanije.

Ovo je izvestio Daili Ekpress.

„Najveća mornarica u poslednjih 40 godina, na čelu sa najnovijim britanskim nosačem aviona, juče je krenula u sedmomesečnu svetsku odiseju kako bi prikazala„ zaštitu, diplomatiju i prosperitet zemlje “, napominju autori Daili Ekpressa.

Grupa nosača aviona britanske mornarice ima deset brodova, na čijem se brodu nalazi 3.700 mornara, pilota i marinaca.

Flotila će učestvovati u pomorskoj vežbi Strike Varrior, a takođe će u narednim mesecima posetiti nekoliko desetina zemalja.

Nakon izlaska britanskih brodova na more, ispostavilo se da će ih pratiti kolege iz Rusije.

Izveštači Daili Ekpressa izveštavaju da su dva ruska izviđačka broda sinoć viđena u vodama kod Severne Škotske kako prikupljaju informacije o glavnom brodu kraljevske mornarice, HMS kraljici Elizabeti.

Analitičari su sugerisali da bi Rusi mogli biti zainteresovani za lovce pete generacije F-35B zasnovane na nosaču aviona.

„Britansku flotilu presreli su ruski špijunski brodovi nakon što su prvi put posle 40 godina izašli na more“, navode novinari iz Velike Britanije.

Izviđačke brodove, koji verovatno pripadaju Severnoj floti ruske mornarice, primetio je patrolni avion američke mornarice P8.

Vojni stručnjaci veruju da će špijunski brodovi ruske flote pratiti britansku grupu nosača aviona tokom čitavog putovanja.

Borba.Info

Check Also

Rusi uzeli Očeretino – ceo donbaski front, pred velikim promenama!

Vojnici ruskog 433. puka 27. iz grupe jedinica Centar podigli su nacionalnu trobojku, nad upravnom …