Ambiciozan pokušaj zarobljavanja ruskog generala Gerasimovog, pretvorio se u senzacionalan blam zapadnih službi!

Načelnik Generalštaba Rusije general armije Valerij Gerasimov posetio je Ukrajinu, obišao je isturene položaje ruske armije kod grada Izjuma u ​​Harkovskoj oblasti.

O tome piše Njujork tajms.

Američko izdanje, pozivajući se na reči visokog ukrajinskog zvaničnika, tvrdi da je Gerasimov posetio „isturene“ položaje ruskih trupa, kako bi se upoznao sa situacijom sa naknadnim prilagođavanjem ofanzive.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ovu informaciju potvrđuju i dva američka zvaničnika upoznata sa situacijom.

Izdanje piše da je Kijev navodno znao za posetu ruskog generala Izjumu i razvio operaciju za njegovo hvatanje ali od toga ništa nije bilo, iako su čak izvršili napad na položaje ruske vojske, gde bi on mogao da se nalazi.

Kako se ispostavilo, Gerasimov je u to vreme, već otišao u Rusiju.

Američki obaveštajci potvrđuju posetu Gerasimova istočnoj Ukrajini, gde je boravio nekoliko dana ali ne mogu da kažu ništa, o bilo kakvom napadu na „rusku bazu“ u Izjumu, pošto on ne raspolaže takvim informacijama.

Prema američkim zvaničnicima koje je citirao The Nev Iork Times, Kremlj je poslao visokog oficira Ministarstva odbrane u Ukrajinu, jer Rusija ima problema sa logistikom i koordinacijom, zbog žestokog otpora ukrajinske vojske.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …