Palestinci u Beogradu održali skup podrške svom narodu! – „Živela Palestina”, „Živela Srbija”! „Prestanite sa ubijanjem dece”!

Učesnici skupa nosili su palestinske zastave i uzvikivali „Slobodna Palestina”, „Spasite Jerusalim”, „Spasite Gazu”, „Prestanite sa ubijanjem dece”.

Palestinska dijaspora u Srbiji održala je danas u centru Beograda protest u znak podrške palestinskom narodu u Jerusalimu, Gazi i celoj Palestini, na kojem se moglo čuti „Živela Palestina”, „Živela Srbija”, „Gazi je potreban naš glas” …

„Naša poruka jasna je i jednostava – ovde smo da damo podršku našem narodu, da kažemo da želimo da živimo u miru, da imamo našu nezavisnu državu, Istočni Jerusalim kao glavni grad”, rekao je predstavnik palestinske dijaspore u Srbiji Sami Hijo.

Hijo smatra da bez Jerusalima ne može da bude države Palestine.

Palestinaska dijaspora u Srbiji, kako je precizirao, broji oko 500 članova.

Učesnici skupa nosili su palestinske zastave i uzvikivali „Slobodna Palestina”, „Spasite Jerusalim”, „Spasite Gazu”, „Prestanite sa ubijanjem dece”.

Izrael je juče pojačao vazdušne napade na palestinski Pojas Gaze, ali su s druge strane projektili pogodili izraelske gradove drugi dan zaredom, u pogoršanju oružanog konflikta u kojem je stradalo najmanje 28 osoba u palestinskoj enklavi, a dvoje je poginulo u Izraelu, prenosi Tanjug.

Politika

Check Also

Antonov: Ne treba očekivati poboljšanje odnosa sa SAD, pod Bajdenom!

Šef diplomatske misije Ruske Federacije u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolij Antonov skrenuo je pažnju na …