PUTIN: U UKRAJINI SE STVARA ANTIPOD RUSIJI! – ANTIRUSIJA!

Ruski predsednik je komentarisao i to što su vlasti u Kijevu opozicionog političara Viktora Medvedčuka stavile u kućni pritvor pod optužbom za veleizdaju.

Ukrajinu nastoje da pretvore u antipod Rusiji, u nekakvu Antirusiju, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

„Sudeći po svemu, i to je tužno, Ukrajinu polako, ali sigurno pretvaraju u nekakav antipod Rusiji, u nekakvu Antirusiju, u platformu sa čije teritorije ćemo konstantno, očigledno, dobijati vesti koje će zahtevati našu posebnu pažnju s aspekta osiguravanja bezbednosti “, rekao je Putin otvarajući sednicu sa članovima Saveta za bezbednost Rusije.

On je dodao da Zapad podržava čistku na političkoj sceni koja je počela u Ukrajini.

„Sada se tamo odvija očigledna čistka na političkoj sceni. Zatvaraju se nacionalni mediji.

I ništa, naši zapadni partneri uopšte ne reaguju, da ne kažemo da podržavaju takve odluke“, istakao je Putin.

Ruski predsednik je komentarisao i to što su vlasti u Kijevu opozicionog političara Viktora Medvedčuka stavile u kućni pritvor pod optužbom za veleizdaju.

On je ukazao da neki predstavnici rukovodstva Ukrajine godinama spokojno sarađuju sa Rusijom, uključujući i Krim, dok se to predstavnicima opozicije stavlja na teret. 

„Iz političkih razloga se nekome na teret stavlja saradnja sa Rusijom u oblasti ekonomije, iako mnogi, među njima, i visoki zvaničnici Ukrajine aktivno sarađuju sa Rusijom , pa i sa Krimom, i nikom ništa“, rekao je on.

Ranije danas, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da Putin smatra da je lider ukrajinske partije „Opoziciona platforma – za život“ Viktor Medvedčuk, kojeg Kijev sumnjiči za veleizdaju i proneveru nacionalnih resursa na Krimu, jedan od retkih ukrajinskih političara koji se na delu zalaže za normalizaciju odnosa sa Rusijom.

O procesu koji se vodi protiv njega u Kremlju kažu da se nadaju da se ne radi o lovu na veštice.

Sputnik

Check Also

Sve krvavija bitka za Volčansk, Ukrajincima preti „kotlić”!

Bitka za Volčansk na harkovskom pravcu, postaje sve teža i krvavija – ruske snage svim …