Vučić sa Pahorom: Recite da da je Vučić arogantno đubre ali se radi o brutalnom licemerju zapadnih sila…

„Ili nam kažite `vi Srbi ste poraženi, mi hoćemo da vas gazimo`, što nije ni pošteno ni fer, ali nam ne govorite o principima i moralu, jer tu nema ni principa ni morala”, naveo je Vučić i dodao da je to njegov odgovor svima.

Srbija podržava isključivo princip nepromenljivosti granica u skladu s odlukom Ujedinjenih nacija i sve drugo razumemo kao nametanje nečije volje, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je to rekao povodom novinarskog pitanja predsedniku Slovenije Borutu Pahoru da precizira šta je mislio kada je juče u Prištini rekao da se zalaže na nepromenljivost granica na zapadnom Balkanu.

Reč je, rekao je Vučić, o najtežem pitanju posebno za one države koje su priznale kosovsku nezavisnost, i dodao da je o tome otvoreno razgovarao s Pahorom.

„Neću ništa da sakrijem od onog što sam rekao. Mi imamo drugačiji pogled u odnosu na kosovsku nezavisnost.

Kada čujem da nema promene granica kako kaže Pahor bez sukoba, saglasan sam, i to treba da bude jasno onima koji su proizvodili sukobe i hteli da menjaju granice Srbije”, poručio je Vučić.

Srbija, istakao je, insistira da se poštuju granice zemalja utvrđene odlukom Ujedinjenih nacija i da je stav Srbije da se granice ne menjaju i da je to slučaj bio oduvek i sada.

„Ako je i sada tako, onda to Srbija podržava”, istakao je on i dodao da ga međutim plaši da je na delu nešto drugo što ima veze sa “brutalnim licemerjem zapadnih sila koje nemaju principe ili imaju principe po potrebi”.

Podsetivši i na bombardovanje Srbije, Vučić je upitao međunarodnu zajednicu kada se setila da ne menja granice na ovim prostorima, 2021?

Srbija isključivo podržava princip nepromenljivosti granica u skladu s odlukama Ujedinjenih nacija i sve drugo razumemo kao nametanje nečije volje, jasan je predsednik Vučić.

„Ili nam kažite `vi Srbi ste poraženi, mi hoćemo da vas gazimo`, što nije ni pošteno ni fer, ali nam ne govorite o principima i moralu, jer tu nema ni principa ni morala”, naveo je Vučić i dodao da je to njegov odgovor svima.

Poručio je i da će se Srbija držati stvarnih principa, a da je međunarodna zajednica odvojila samo Kosovo od Srbije.

„Samo nam recite: vi ste mali zgaženi, ti si Vučiću arogantno đubre…, samo nemojte da nam pričate o principima”, naveo je predsednik Srbije i ponovio da se granice mogu menjati samo u skladu sa odlukom UN i da je to, kako je rekao, sve što Srbija priznaje.

„Mi ćemo se truditi da se ponašamo odgovorno i da razumemo da je to stav velikih, da je Srbija zgažena, držaćemo se pravnih principa, čuvaćemo mir i stabilnost i trudićemo se da budemo maksimalno odgovorni”, zaključio je Vučić.

Tanjug

Check Also

Mirror: Britanski državni dug porastao na najviši nivo u poslednjih 60 godina!

U majskom periodu državni dug Ujedinjenog Kraljevstva porastao je na nivo koji nije dostigao, skoro …