Evo kakve nam vremenske prilike stižu za vikend…

“Jučerašnji dan doneo nam je prodor veoma hladne vazdušne mase sa severoistoka Evrope, a uz oblačno i kišovito vreme, temperature su bile prave jesenje, dok je na Kopaoniku i na Staroj planini pao sneg.”

Posle nešto hladnijih dana sa nižim temperaturama, za vikend nam stiže toplije vreme ali to neće potrajati dugo.

“U petak ujutro ponegde dva, a u nastavku dana znatno toplije. Za vikend preko 25, u nedelju i ponedeljak do 30 stepeni.

Sledeće sedmice kišovito i osetno svežije”, objavio je meteorolog Đorđe Đurić.

“Jučerašnji dan doneo nam je prodor veoma hladne vazdušne mase sa severoistoka Evrope, a uz oblačno i kišovito vreme, temperature su bile prave jesenje, dok je na Kopaoniku i na Staroj planini pao sneg.

“Prvi dan jeseni protiče u znaku prohladnog vremena, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala.

Ipak, toplije je u odnosu na sredu i temperature se ovog poslepodneva kreću od 16 do 20, u Beogradu je 17 stepeni”, napisao je Đurić.

Prema najavama i sutra nas očekuje hladno vreme.

“U petak ujutro veoma hladno, a minimalna jutarnja temperatura vazduha biće od dva na jugoistoku do 10 stepeni na severu Srbije.

U južnim i jugoistočnim predelima ponegde se očekuje i slab prizemni mraz (5 centimetara iznad tla).

U prilog veoma hladnom jutro ići će vedra noć i vedro jutro, pa se očekuje veoma izraženo izračivanje vazduha, samim tim i hlađenje.

Severni predeli Srbije, Beograd i Vojvodina imaće nešto toplije jutro u osnosu na ostatak Srbije i to zbog nešto više vioskih oblaka.

Tokom dana u svim predelima Srbije biće sunčano i znatno toplije, uz maksimalne temperature od 22 do 26 stepeni, u Beogradu do 24″, objavio je meteorolog.

B92

Check Also

Kada su je nahranili, otpočela je i razmnožavanje! – Naučnici “probudili” životinju nakon 24.000 godina…

Rotatorije spadaju u grupu najmanjih višećelijskih životinja, veličine od 0,1 do najviše 3 milimetra. Sićušna …