Obradović: Dr Kon i dr Tiodović će biti krivično gonjeni

Pukovnik dr Predrag Kon je simbol služenja svakoj vlasti, kao i simbioze bivše i sadašnje vlasti.

Građani su izgubili poverenje u Krizni štab i državu upravo zbog ponašanja režimskih stručnjaka kao što su on i Darija Kisić Tepavčević, koji uvek vode više računa o interesu vlasti nego o struci i etici.

Posle svih afera vezanih za tzv. svinjski grip prirodno je bilo očekivati da građani nemaju poverenja u istu ličnost koja ih je pre samo 10 godina otvoreno lagala.

Upravo je iza tadašnjeg državnog rukovodstva i Radne grupe na čijem čelu je bio dr Kon ostala jedna od najvećih afera vezanih za nepotrebnu i protivzakonitu kupovinu 850.000 Novartisovih beskorisnih vakcina koje su potom bačene jer nisu upotrebljene, a još smo morali i da platimo njihovo uništavanje.

Protiv organizovane kriminalne grupe iz vrha tadašnje vlasti pokrenuta je istraga i krivični postupak koji je – kako se ispostavilo – služio ne da kazni već da spase i zaštiti odgovorne među kojima je bio i dr Kon.

Posebna Komisija Evropskog parlamenta tada je ispitivala vezu između najviših funkcionera SZO i farmaceutskih kompanija koja je ocenjena kao medicinski skandal veka i korupcija na najvišem akademskom nivou.

Kod nas je tada na čelu Radne grupe za pandemiju bio upravo dr Kon, a na čelu državne komisije za nabavku vakcine takođe i sada poznati dr Branislav Tiodorović.

Zataškavanje prethodne afere je očito bio razlog njegove spremnosti da nepokolebivo služi interesima i sadašnje vlasti, dozvoljavajući sebi i Kriznom štabu i lažiranje broja novozaraženih i umrlih kako bi vlast u sred pandemije organizovala lažne i nedemokratske izbore.

Više puta nudeći ostavku za javnost, dr Kon je uvek ostajao na braniku režima i u radu Kriznog štaba štitio interese režima, a ne građana.

Kada se postavi pitanje zašto građani odavno više ne veruju Kriznom štabu, zašto ne poštuju sve preporuke ili ne veruju u imunizaciju stranim i neproverenim vakcinama, treba imati u vidu da je razlog tome najviše u biografiji pukovnika Kona i njemu sličnim predstavnika režimske struke koji su bili spremni da pogaze svoju struku i etiku zarad služenja interesima aktuelne vlasti.

Ne verujem da dr Kon ne zna ko se i kako obogatio na nabavci medicinske opreme i vakcina, preskupim maskama i nameštenim tenderima za braću i sestre najviših državnih funkcionera, ali i dalje sedi u krilu takve nedemokratske i kriminalne vlasti.

To što me pukovnik Kon u svojoj izjavi posebno pozdravlja nisam doživeo kao pozdrav nego kao pretnju, a o njegovoj uvredi da o aferi svinjski grip u kojoj je jedan od najodgovornijih ništa ili gotovo ništa ne znam imam samo da kažem da će o tome, kao i o njegovoj najnovijoj ulozi u doba korone, nakon smene vlasti glavnu reč imati ne mi političari već javni tužioci i sudovi zaduženi za krivično gonjenje svih koji su se ogrešili o zakon zloupotrebljavajući pandemiju u lične i stranačke svrhe.

Check Also

Svaka sledeća generacija gora od prethodne, kako to zaustaviti?

Zašto niko u Srbiji ne govori o tome da nam je svaka generacija dece gora …