EVO KAKO DA SE ZAŠTITITE OD PRAĆENJA NA INTERNETU… – VIDEO

Poenta je ostati siguran dok tražiš informacije za koje već danas moraš da se potrudiš da ih nađeš.

Mnogi mi kažu, Mario želiš da uradiš nešto što prosto nije moguće, znaš li da veći deo naroda ili ne želi da se edukuje ili misli da je to naivno, ili kaže ono čuveno ,,ma neka me prate” ili ,,baš će mene da prate”.

Pričali smo u prošlom videu o ,,Cyber Polygon-u”, koji se održava pod pokroviteljstvom Svetskog Ekonomskog Foruma (SEF).

Nakon tog videa u kojem sam vam predstavio pravu pozadinu njihve ideje samo nekoliko sati nakon toga stigla je potvrda iz Nemačke u kojoj je ceo jedan region bio u nemogućnosti da isplati socijalnu pomoć građanima jer su navodno hakeri urušili ceo sistem te je taj region bio primoran da isključi internet.

Praćenje na internetu je otišlo toliko daleko da pored njega moramo da pričamo i o ispiranju mozgova pa i o uticaju na politička previranja, rušenje vlada, hapšenjima, nema te stvari do koje internet ne može da vas dovede.

Onda mnogi kažu, pa neka ga gase. Treba da ga ugase pa će onda videti? Šta će videti?

Pa ti čoveče ni sa internetom i dostupnim informacijama, ne radiš ništa a ne bez njega.

Poenta je ostati siguran dok tražiš informacije za koje već danas moraš da se potrudiš da ih nađeš.

Ljudi se plaše i čitanja, lenji su a žele da budu slobodni.

Sloboda i lenjost ne idu zajedno, svako ko je lenj je rob i ostaće rob modernizacije pre svega a nakon toga i korporacija koje će ga pojesti za doručak, koje već uveliko trguju njegovim informacijama i koje sutra mogu te informacije da pošalju hajde da kažem ovako, obaveštajnim krugovima.

Facebook mi je pre nekoliko dana poslao poruku pri ulasku u njihovu aplikaciju da među prijateljima imam ,,ekstremiste”, alo, ekstremiste.

Neko od mojih prijatelja na ovoj mreži je već označen kao pretnja, kako je to moguće? Pored cenzurisanja, blokiranja sada i to. Šta je sledeće, privođenje tih ekstremista?

U Americi se to dešava odavno a najviše je buknulo 6. januara kada su izbili neredi oko Kapitola u Vašingtonu.

90% onih koje je tražila policija, FBI, CIA, NSA pronađeni su znate kako?

Tako što su im telefoni bili prijavljeni na deljenje lokacije kroz opcije Google-a i znate ko je ovim agencijama pružio uvidu u lokacije?

Pa Google.

Narode, znate li zašto se Svetski Ekonomski Forum, Bil Gejts, Soroš, Farmakomafija, država i dalje koprcaju i ne mogu da sprovedu svoje planove u dela? Mislite da je to zbog uličnih protesta, pobuna i slično?

Ne, to je zbog protoka informacija od značaja koje su zahvaljujući vrednim i hrabrim ljudima vama dostupne.

Pa bez društvene mreže, bez interneta nema ni okupljanja više od 4 osobe, hoćeš sa dobošem da ideš da najavljuješ nešto kroz ulicu ili da pozoveš ljude da izađu putem videa, objave, poziva?

Internet i boravak na internetu, poznavanje njega, poznavanje njihovih brutalnih pravila i izbegavanje istih je ključ opstanka, tako je, ne preterujem, ključ opstanka.

Vest od juče, ako želite da čujete ili vas ne mrzi da pročitate jeste da su Američke Demokrate zatražile od provajdera mobilnih usluga u toj zemlji da počnu da cenzurišu SMS poruke, da, SMS poruke kako bi se sprečilo širenje dezinformacija.

Google-ova obaveštajna služba ,,Jigsaw” zna svaki vaš idući korak na internetu, jer ste do sada ostavili toliko podataka o svom kretanju da mogu da vas prate žmureći.

Algoritmi poznaju kako dišete i koji je vaš sledeći korak kada delite status zbog kojeg na kraju budete i blokirani.

Već nekoliko godina na SEF-u do tančina se diskutuje o sprovođenju diktature na mrežama.

Probajte i sami da ukucate u google pretraživaču ,,korona”. Šta ćete dobiti kao rezultat pretrage? Vesti koje se tiču histerije, propagande i panike.

Nećete sigurno naići na vest sa Nulte Tačke, portala Logično, Srbin Info-a i sličnih medija koji verujte imaju veće čitanje od N1, Kurira pa čak i Blica.

Nulta Tačka

Check Also

Arheološki hit u Hrvatskoj – u centru Splita pronađen novac srpskog kralja Stefana Uroša II Milutina!

Tokom arheoloških radova na temeljima građevine, nedaleko od Dioklecijanove plate u centru Splita,  pronađen je …