Ruski ekonomski ekspert otkrio Putinov “mali trik”, koji direktno pomaže građanima – do boljeg standarda…

Udeo dobara i usluga koje su velike ruske kompanije i institucije dužne da kupuju od malih i srednjih preduzeća biće povećan na najmanje 25%.

Ovo je izjavio ruski predsednik Vladimir Putin.

U intervjuu ekonomista Andrej Kolganov, objasnio je kako će inicijativa šefa države uticati na zemlju.

„Mere koje će stimulisati potražnju za proizvodima preduzetnika i to u svim sektorima privrede, sada su posebno relevantne.

S tim u vezi, predlažem da se poveća udeo dobara i usluga koje su naša velika preduzeća, državni i opštinski kupci dužni da kupuju od malih i srednjih preduzeća, uključujući neprofitne organizacije.

Ovaj udeo bi trebalo da bude najmanje 25% “, rekao je Vladimir Putin tokom svog govora na SPIEF-2021.

Ekonomista, vodeći istraživač Moskovskog državnog univerziteta Andrej Kolganov, primetio je da će udeo od 25% u kupovini doprineti rastu proizvodnje u segmentu malih i srednjih preduzeća.

“Ovo će proširiti potražnje za uslugama malih i srednjih preduzeća iz velikih kompanija.

Ovo bi trebalo da doprinese rastu proizvodnje u segmentu malih i srednjih preduzeća “, – rekao je analitičar.

Prema stručnjaku, efikasna primena predsednikove inicijative zahtevaće strogu kontrolu nad kupovinama i spremnost malih i srednjih preduzeća da udovolje potražnji velikih kompanija.

„Pitanje je u kojoj su meri trenutno mala i srednja preduzeća u stanju da zadovolje potražnju za robom i uslugama potrebnim drugim kompanijama“, rekao je on.

Borba.Info

Check Also

Amerika počinje da broji milijarde, koje je dala Ukrajini, sad se SAD drže za glavu ali ne svi

Korumpirani Vašington će nastaviti da toleriše ludorije Zelenskog, zahtevajući nove zalihe odbrane. Strpljenje ukrajinskih NATO …