Milorad Dodik: Podgorička rezolucija o Srebrenici, otvoreni akt neprijateljstva prema Srpskoj i Srbima!

Rezolucija, između ostalog, podrazumeva da parlament osudi i priznaje da se u Srebrenici dogodio genocid i da je ubijeno više od 8.000 Bošnjaka.

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da su parlamentarne političke partije koje su u Skupštini Crne Gore usvojile Rezoluciju o zabrani negiranja genocida u Srebrenici ispoljile otvoreni akt neprijateljstva prema Republici Srpskoj i Srbima.

– Mi ćemo znati kako da se odnosimo prema njima. Šteta je što je deo većine, koji je i srpskim glasovima ušao u parlament Crne Gore popustio pred pritiscima i ucenama i na takav način se obračunao sa Srbima i Republikom Srpskom.

– Bilo bi mnogo bolje da su istine radi, budućnosti radi i novih generacija radi pogledali izveštaj koji je sačinila Nezavisna komisija na čelu sa Gideonom Grajfom o Srebrenici i odredili se o tome – istakao je Dodik zamoljen da prokomentariše usvajanje Rezolucije o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici u Skupštini Crne Gore.

Dodik je naglasio da je Skupština Crne Gore sinoć na mala vrata uvela i verbalni delikt u državu koja se vekovima dičila slobodarstvom.

– Ako Parlamentarna skupština BiH nije usvojila jedan takav akt – postavlja se pitanje šta je to motivisalo Crnu Goru da se o tome određuje, posebno ako je reč o tragičnim događajima koji nemaju veze sa Crnom Gorom.

Ako je DPS-u proradila savest, jer je njen lider učesnik ratnih dešavanja 90-ih, nije jasno šta je druge političke partije u Crnoj Gori rukovodilo za jednu sramnu rezoluciju kakva je sinoć usvojena u crnogorskom parlamentu – rekao je Dodik.

Skupština Crne Gore izglasala je sinoć Rezoluciju o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici.

Za usvajanje Rezolucije glasalo je 55 poslanika, protiv je bilo 19, a uzdržano sedam.

Rezolucija, između ostalog, podrazumeva da parlament osudi i priznaje da se u Srebrenici dogodio genocid i da je ubijeno više od 8.000 Bošnjaka.

Tekst rezolucije predvideo je i da 11. jul bude proglašen Danom sećanja na žrtve Srebrenice, da se afirmiše mir i stabilnost i da se pozovu javne institucije da istraže ratne zločine.

Srna

Check Also

Ukrajina izvela raketni udar raketama dugog dometa, na Sevastopolj! Ima mrtvih i ranjenih!

Dana 23. juna 2024. godine, otprilike u 12:15, po moskovskom vremenu, režim u Kijevu je …