Breitbart: Hipersonične rakete i AI čini izglede za buduće sukobe, zastrašujućim! – VIDEO

Rusija i Kina su uspele da zaobiđu Zapad u razvoju najnovijih vrsta naoružanja, što je veoma važno u slučaju budućih vojnih sukoba.

Ovo mišljenje je izneo američki stručnjak Džon Hejvord.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U svom materijalu za publikaciju Breitbart, on je naglasio da su Moskva i Peking ispred zapadnih zemalja, u svim savremenim modelima vojne opreme: hipersoničnim raketama, veštačkoj inteligenciji, biološkom i svemirskom oružju.

Konkretno i Ruska Federacija i NR Kine su uspešno testirale hipersonične rakete – ovu činjenicu su priznale i Sjedinjene Američke Države.

Analitičar je primetio da će pre nego što se pojave novi sistemi protivraketne odbrane, takvi projektili vratiti svet u stanje hladnog rata.

Na primer, sada možemo očekivati militarizaciju svemira: svemirske snage SAD su već potpisale ugovor na 32 miliona dolara sa arizonskom kompanijom GEOST, za razvoj satelitskih senzora.

„Zvaničnici američke svemirske komande kažu, da je njihova agencija stvorena, kao odgovor na rastuću militarizaciju svemira od strane Kine, Rusije i drugih neprijateljskih sila, koje žele da iskoriste američku zavisnost od vojnih satelita“, rekao je Havard.

Druge vrste oružja, kao što su bespilotne letelice, takođe će igrati ulogu u budućim vojnim sukobima, rekao je on.

Tokom 2020. i 2021. godine mnoge zemlje su sprovodile borbenu upotrebu dronova, a sada čak i zaostale armije sveta imaju takvo autonomno oružje.

Tehnologija veštačke inteligencije je još jedan ključ za hiperratovanje, rekao je posmatrač.

Istovremeno, on je uveren da AI čini izglede za buduće sukobe zastrašujućim, jer deluje veoma brzo i uz minimalnu ljudsku intervenciju.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Svet ubrzano klizi, ka velikom trgovinskom ratu, koji bi mogao da eskalira u globalni vojni sukob!

Donji dom američkog parlamenta odobrio je 20. aprila nacrt zakona kojim se Ukrajini pruža podrška, …