Zaharova o munjevitom „nestanku“ čeških agenata iz Rusije – Sve objavite…

„Moćno otkriće. To treba izneti na videlo, gospodo“

Očekujemo da Prag odgovori na pitanja u vezi sa radom čeških specijalnih službi na teritoriji Rusije, izjavila je porptparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova povodom saopštenja da je Češka morala na brzinu da izvlači agente iz Rusije pre nego što je Prag optužio Moskvu za eksplozije na skladištima oružja u mestu Vrbjetice.

Konkretno, češki portal „Spisok“, pozivajući se na bivšeg zamenika direktora češke spoljnoobaveštajne službe Jana Pašureka, pisao je nedavno da je ministar unutrašnjih poslova Češke Jan Hamaček ugrozio rad obaveštajnih službi zemlje u Rusiji.

Portal je citirao Hamačekov govor na češkoj televiziji, gde je rekao da su vlasti morale da na brzinu izvlače obaveštajne agente iz Rusije nešto pre nego što je Prag optužio Moskvu da stoji iza eksplozija u skladištu oružja.

„Moćno otkriće. To treba izneti na videlo, gospodo“, napisala je Zaharova na svom Telegram-kanalu.

S tim u vezi, ona je uputila brojna pitanja zvaničnom Pragu u vezi sa tom izjavom. Konkretno, Zaharovu je zanimalo koliko je predstavnika čeških specijalnih službi radilo u Rusiji i koliko ih je ostalo, kao i da li je reč o saradnicima čeških specijalnih službi ili o vrbovanim građanima.

„Da li su radili samo za Prag ili su u isto vreme izvršavali zadatke drugih zemalja ili vojnih blokova?

S kojim pasošima su ulazili na teritoriju naše zemlje? Da li su istovremeno imali rusko državljanstvo?

 Šta znači reč ‘nestali’?

Znači li da su likvidirani ili jednostavno odvedeni, a ako je to u pitanju, gde?

Koje zločine su počinili ti ljudi, ako je češko rukovodstvo sprovelo specijalnu operaciju njihovog ‘nestanka’?“, obratila se portparolka češkim vlastima i rekla da Moskva čeka odgovor čeških vlasti.

Sputnik

Check Also

Sve krvavija bitka za Volčansk, Ukrajincima preti „kotlić”!

Bitka za Volčansk na harkovskom pravcu, postaje sve teža i krvavija – ruske snage svim …