Business Insider: Avioni ruskih vazduhoplovnih snaga, uspešno razradili bombardovanje NATO brodova!

Da bi proterali „nepozvanog gosta“, ruski graničari morali su da otvore vatru upozorenja, a bombaš Su-24M izveo je bombu upozorenja u pravcu britanskog plovila.

Ruska vojna avijacija izvodila je vežbe u pozadini zaoštrenih odnosa između Ruske Federacije i zapadnih zemalja.

Novinari niza stranih medija obavestili su da su avioni ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga izvodili vežbe na nebu iznad Crnog mora, tokom kojih su izveli obuku bombardovanja u blizini područja NATO-ovih pomorskih vežbi Sea Breeze-2021.

Napominje se da je ruska vojna avijacija svoje vežbe izvodila u pozadini zaoštravanja odnosa između Ruske Federacije i zapadnih zemalja.

„Lovci Su-30SM i frontalni bombarderi Su-24M iz vazduhoplovnih snaga Crnomorske flote, zajedno sa lovcima Su-27 i Su-34 Južnog vojnog okruga, razrađivali su lansiranje raketnih i bombaških udara na zamišljene neprijateljski brodovi preko Crnog mora ”

Istovremeno se napominje da su se vežbe ruskih vazduhoplovnih snaga, odvijale nakon incidenta visokog profila, vezanog za ulazak razarača britanske mornarice Defender, u teritorijalne vode Rusije.

Da bi proterali „nepozvanog gosta“, ruski graničari morali su da otvore vatru upozorenja, a bombaš Su-24M izveo je bombu upozorenja u pravcu britanskog plovila.

Novinari Business Insider-a pretpostavljaju da su vežbe aviona Ruskih vazduhoplovnih snaga stvorene da pokažu ozbiljnost namera Rusije da oštro suzbije provokacije ove vrste.

Borba.Info

Check Also

Svet ubrzano klizi, ka velikom trgovinskom ratu, koji bi mogao da eskalira u globalni vojni sukob!

Donji dom američkog parlamenta odobrio je 20. aprila nacrt zakona kojim se Ukrajini pruža podrška, …