Zaharova: Nemačka već uveliko, direktno naoružava Albance u Srbiji!

Na Kosovu i Metohiji se u privatnim rukama nalazi više stotina hiljada jedinica nelegalnog lakog oružja.

Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova obratila je pažnju na kontradiktorne akcije Nemačke na Kosovu i Metohiji:

dok MIP ove zemlje upozorava da se više stotina hiljada jedinica lakog oružja nalazi u rukama privatnih lica, nemački proizvođači oružja isporučuju tamo velike partije naoružanja.

„Novinari nemačkog lista Neues Deutschland pronašli su znake lakog rastrojstva u sopstvenoj vlasti“, napisala je Zaharova na telegram-kanalu.

Po njenim podacima, na sajtu MIP Nemačke, u delu preporuka za posete stranih država, o Kosovu je napisano: „Široko rasprostranjen organizovani kriminal.

Na Kosovu se u privatnim rukama nalazi više stotina hiljada jedinica nelegalnog lakog oružja.

Faktori koji ograničavaju njihovu upotrebu su niski.

„Apsolutno pošten opis situacije u kriminalnom regionu, koji neki nazivaju „zemljom mogućnosti“, a drugi – „crnom rupom“.

To se često dešava, kada se uz pomoć zapadnih pokrovitelja namerno i sa ciljem, bez bilo kakve pravne osnove, suverena država podvrgava nasilnom cepanju“, naglasila je Zaharova.

„U tom kontekstu, u medijima je procurilo pismo proizvođača naoružanja „Hekler i Koh“ i Federalnog saveta bezbednosti Nemačke o planovima da se srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija isporuči, još jedna partija automatskog oružja u vrednosti od preko pola miliona evra.

Ponavljam: „još jedna“, što znači da ovo nije prva (isporuka oružja)“, zaključila je portparolka MIP-a.

Tanjug

Check Also

Bela kuća: Svi lovci F-16 prebačeni u Kijev biće raspoređeni na teritoriji Ukrajine, ne u inostranstvu!

Bela kuća je stavila tačku, na spor oko lokacija lovaca F-16 koji se prebacuju u …