Krenulo ga u životu! – Generalni direktor Astrazeneke častio sebe vilom iz snova…

Plata direktora Astrazeneke iznosi 27,5 miliona dolara, pa za vilu, očekivano, nije morao da diže kredit.

Naime, generalni direktor Astrazeneke počastio se novom kućom u otmenom kvartu Mosman u Sidneju.

Naselje je svojevrsni australijski Beverli Hils, a novo je zdanje platio oko osam miliona dolara, piše australijski portal Domain, prenosi Jutarnji list.

Paskal Sorio (61) trenutno je u Evropi, kako je nedavno rekla menadžerka firme za odnose s javnošću, no to nije sprečilo njegovu suprugu da ove nedelje smesti njihove stvari u četvorosobnu dizajnersku vilu, koja između ostalog, ima veliki podrum, kućni bioskop, te teretanu.

Plata direktora Astrazeneke iznosi 27,5 miliona dolara, pa za vilu, očekivano, nije morao da diže kredit.

Iako se dosta pisalo o tome kako mu ova peta najveća farmaceutska firma u svetu daje mnogo novca, on je jednom prilikom izjavio da ima najmanju platu od svih direktora u svojoj branši.

Novu kuću Sorio je kupio od investitora za nekretnine Fila Arnolda i njegove supruge Mišel, a zdanje je bilo u njihovom vlasništvu od 2005, kada su ga kupili za 3,95 miliona dolara.

Direktor Astre inače ima dvojno državljanstvo; francusko i australijsko.

U Australiji danas žive njegova deca i unučad.

U martu ove godine je za australijske medije izjavio da se snažno zalagao da se vakcina proizvodi u Australiji jer je želeo da osigura stratešku nezavisnost te zemlje.

“To je moja zemlja i hteo sam osigurati to da ljudi ovde budu dobro zaštićeni”, rekao je magazinu The Age.

Sorio je inače, može se reći, strastveni kupac nekretnina. Još 2013. kupio je kuću u predgrađu Sidneja, kvartu Lavander Bej (Lavender Bay), a platio ju je 3,5 miliona dolara.

Ima tri brata i svi su lekari, a on je u farmaceutskoj industriji još od 1982. godine.

Obožava životinje, pa je tako zapravo i započeo svoju karijeru, studirajući veterinu, a prvi posao koji je radio bio je – veterinar za konje. To bi, izjavljivao je, radio i danas da nije direktor.

Kasnije se u obrazovanju ipak usmerio na biznis, te izučavao i finansije, a ne samo anatomiju.

Radio je razne poslove u Tokiju, Americi i Australiji, u kojoj je i ostao. Prve korake u farmaceutskoj industriji napravio je u francuskom Sanofiju, u kojem je bio glavni za američko tržište.

Brojni ga nazivaju čovekom koji je spasao Astrazeneku – firmu je u jednom navratu želeo da kupi Fajzer, ali se Sorio tome oštro suprotstavio.

Inače je veliki fan Grete Tunberg i radi na tome da Astra ne ostavlja nikakav karbonski otisak.

Jutarnji list

Check Also

Koju hranu jesti da biste izbegli debljanje

U proleće, Rusi se mogu osećati pod stresom jer je vreme da dođu u formu. …