Stavridis i Akerman objavili roman u kojem piše, kada će početi Treći svetski rat…

Stavridis i Akerman sugerišu Beloj kući i Pentagonu, da vojnu silu SAD prilagode budućim ratovima.

Penzionisani američki admiral Džejms Stavridis, koji je bio komandant snaga NATO u Evropi, smatra da će se novi svetski rat dogoditi nakon 2030-te i da će početi kao sukob Sjedinjenih Država i Kine.

Zajedno sa američkim književnikom Eliotom Akermanom, upravo je objavio knjigu „2034: Roman o budućem svetskom ratu“, iz kojeg je ugledni američki list The National Interest objavio kraće izvode.

Stavridis, koji je sada na čelu The Carlyle Group, sigurno je u „2034“ uneo sve bitne procene i prognoze, a Akerman je to tekstualno uobličio.

Bilo kako bilo, u njihovom vojno-futurističkom spisu se predviđa da će se Sjedinjene Države i Kina sukobiti u Južnokineskom moru 2034. godine i da će to „dovesti do globalnog požara“.

Tandem Stavridis-Akerman ukazuje da se svet ubrzano razvija, pa će zato u budućnosti na bojnom polju prevagu donositi bespilotne letelice i autonomna bespilotna vojna tehnika.

Navode i da će realne akcije na bojnom polju biti praćene velikim hakerskim napadima na različite neprijateljske sisteme.

Stavridis i Akerman sugerišu Beloj kući i Pentagonu, da vojnu silu SAD prilagode budućim ratovima.

Sasvim konkretno: da grupe elitnih specijalnih snaga integrišu sa sistemima zasnovanim na „revolucionarnoj biotehnologiji“ i da ih tako spremaju za „ratove budućnosti“.

Potpuno su uvereni da će oružje budućnosti biti bespilotno ili čak autonomno i apelovali na vojno-državni vrh SAD da prestane da proizvodi i nabavlja „oružje dizajnirano za sukobe u prošlosti“.

Fakti

Check Also

Još uvek se traga za nestalom devojčicom! – VIDEO

Potraga za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz Banjskog Polja, kod Bora, nastavlja se treći …