Pošta Srbije upozorava građane na krađu podataka – budite oprezni!

“Ističemo da ni ‘Pošta Srbije’, ni ‘Post Ekspres’ ne komuniciraju sa građanima na ovaj način i savetujemo im da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke”

JP “Pošta Srbije” detektovala je novu prevaru kojom se zloupotrebljavaju ime i obeležja kurirske službe “Post Ekspres”.

U pitanju je fišing prevara (pokušaj krađe podataka građana) čija su meta korisnici aplikacije Vocap i nekih sajtova za kupoprodaju.

Prevarne poruke koje korisnici dobijaju sadrže link ka lažnoj stranici “Post Ekspres” usluge, koja nije u vlasništvu JP “Pošta Srbije”, a na kojoj se traži uplata novca putem platnih kartica.

“Ističemo da ni ‘Pošta Srbije’, ni ‘Post Ekspres’ ne komuniciraju sa građanima na ovaj način i savetujemo im da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke”, saopšteno je iz JP “Pošta Srbije”.

U sklopu mera koje preduzima na sprečavanju i otkrivanju prevarnih aktivnosti, “Pošta Srbije” obavestila je i MUP Srbije – Odeljenje za visokotehnološki kriminal kako bi preduzeli mere na otkrivanju počinilaca ovog krivičnog dela.

U cilju edukacije i pomoći građanima Srbije, ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, Kontakt-centar JP “Pošta Srbije” čiji su brojevi telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, stoji na raspolaganju radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova, preneo je B92.

Sputnik

Check Also

Ukrajina izvela raketni udar raketama dugog dometa, na Sevastopolj! Ima mrtvih i ranjenih!

Dana 23. juna 2024. godine, otprilike u 12:15, po moskovskom vremenu, režim u Kijevu je …