SKANDAL! – Iz bušotina Rio Tinta curi arsen! Zemlja spržena, ostala samo jalova ledina! – VIDEO

Tamo gde je bušio Rio Tinto, nema više flore ni faune, ostala samo jalova ledina koja će takva ostati zauvek.

Marijana Petković iz živopisnog sela Gornje Nedeljnice, gde Rio Tinto otkupljuje zemlju da bi otvorio rudnik litijuma i napravio veliki otpad i ekološku katastrofu, za Srbin.info otkriva šta ova u svetu ozloglašena kompanija radi “ispod žita” iako Vučić u medijima tvrdi da još nemaju dozvolu za rad.

Naime, Rio Tinto aktivno vrši izuzetno duboka bušenja zemljišta radi istraživanja tla, koja su već kontaminirala podvodne vode i zatrovala bunare u ovom kraju.

Na video snimku se vidi bušotina iz koje curi otrovni arsenik, koji je potpuno spržio plodnu zemlju na kojoj su prethodno posađene poljoprivredne kulture za ishranu ljudi i životinja.

Rio Tinto je iz Australije proteran i tužen pošto je trajno devastirao ogromne površine zemljišta na kojima su bili i milenijumima stari aboridžanski spomenici.

Tamo gde je bušio, nema više flore ni faune, ostala samo jalova ledina koja će takva ostati zauvek.

Dakle, ne samo da je Rio Tinto uništio zemlju već i arheološko nalazišite staro milinijumima (jedno od najstarijih na svetu).

Podsećanja radi, nema samo Srbija litijum kao što SNS kartel pokušava da predstavi, Nemačka je veoma bogata (kao i Češka) ali joj ne pada na pamet da dozvoli nekom Rio Tintu da joj zauvek uništi zemlju, vazduh, vodu i život da bi se strani vlasnici te kompanije još više obogatili.

Srbin.Info

Check Also

Dogovor odobren: Izrael će moći da kupi, do 50 borbenih aviona F-15, od SAD!

Dva glavna protivnika prodaje oružja Izraelu — kongresmen Gregori Miks iz Komiteta za spoljne poslove …