Vučić: Razočarali ste nas priznanjem nezavisnosti Kosova!

Izrael je jedan od značajnijih investitora u našoj zemlji, a najvažnije investicije su u oblasti transporta i izgradnji nekretnina. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i izraelski predsednik Isak Hercog danas su se u telefonskom razgovoru saglasili da bi u razvoju srpsko-izraelskih odnosa trebalo imati u vidu istorijsku bliskost srpskog i jevrejskog naroda, obeleženu zajedničkim stradanjem tokom Drugog svetskog rata.

Predsednik Vučić je naglasio da je priznanje tzv. Kosova od strane Države Izrael bilo razočaranje za Srbiju i njene građane, ali istovremeno izrazio želju da Srbija sa novim rukovodstvom Države Izrael, kojem je poželeo uspeh u radu, unapredi bilateralne odnose, saopštila je pres služba predsednika.

„Smatramo veoma važnim da Srbija i Izrael, kroz saradnju, daju doprinos političkom i mirnom rešavanju svih sporova, sukoba i otvorenih pitanja”, rekao je Vučić i dodao da će i današnji razgovor sa predsednikom Hercogom doprineti boljem razumevanju među dvema zemljama, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je izrazio očekivanje da će predsednik Hercog i Izrael nastaviti da pružaju podršku dijalogu Beograda i Prištine, kao jedinom načinu za rešavanje, za Srbiju, osetljivog pitanja Kosova i Metohije.

Dvojica državnika su izrazili očekivanje da će dve zemlje uspostaviti češće kontakte, kako bi redovno razmatrale teme od zajedničkog interesa.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, sagovornici su se saglasili da ona beleži stalan uspon usled povećanih izraelskih investicija.

Izrael je jedan od značajnijih investitora u našoj zemlji, a najvažnije investicije su u oblasti transporta i izgradnji nekretnina. 

Dvojica predsednika su konstatovali da postoji dodatni prostor za proširenje saradnje, što uključuje i povećanje trgovinske razmene, pri čemu bi otvaranje predstavništva Privredne komore Srbije u Izraelu dalo dodatni impuls ostvarenju tog cilja.

Sagovornici su izrazili interes za unapređenje vojno-ekonomske saradnje, kao i saradnje u oblasti energetike, kulture, obrazovanja i sporta, navodi se u saopštenju, a prenosi Tanjug.

Sputnik

Check Also

Saudijska Arabija napustila petrodolar!

Dan ranije, prestolonaslednik Saudijske Arabije Mohamed bin Salman Al Saud najavio je da neće prisustvovati …