Apelacioni sud ukinuo pritvor Miki Aleksiću!

Ova mera može da traje najduže do pravosnažnosti presude.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je pritvor vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, koga je više polaznica te škole optužilo da ih je silovao i polno uznemiravaoe i odredio mu meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (kućni pritvor uz nanogicu), rečeno je za portal N1 u Apelacionom sudu.

„Po nalaženju Apelacionog suda, produženje pritvora više nije nužna i jedina moguća mera za otklanjanje opasnosti da će okrivljeni, u slučaju puštanja na slobodu u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i da će uznemirenje javnosti ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, već su po mišljenu Apelacionog suda, navedene opasnosti takvog intenziteta da se mogu sprečiti izricanjem mere zabrana napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora“, navela je obrazloženje suda za portal N1 portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić.

Ova mera može da traje najduže do pravosnažnosti presude.

Ovom odlukom usvojena je žalba odbrane i preinačeno je rešenje Višeg suda u Beogradu, koji je Aleksiću produžio pritvor rešenjem od 26. avgusta zbog opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Aleksić se sumnjiči za osam silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje počinjenih u periodu od 2008. do 2020. godine.

Lavina optužbi protiv Aleksića pokrenuta je pošto je  glumica Milena Radulović u ispovesti ispričala da ju je Miroslav Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61.

Nakon njene ispovesti još devojaka prijavilo je Aleksića za silovanje i nedozvoljene polne radnje.

N1

Check Also

Putin: Konferencija o Ukrajini, bez Rusije? Luda kuća!

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je konferencija o Ukrajini, koja će u junu …