Putinov intervju, na svim naslovnim stranama najvećih zapadnih medija!

Intervju Vladimira Putina sa novinarom Takerom Karlsonom dospeo je na naslovne strane zapadnih medija.

Među američkim medijima, izvode iz razgovora objavili su Forbes, Newsweek, Hill newspapers, Daily Beast, New York Post, New York Times and Wall Street Journal…

The New York Times je skrenuo pažnju na Putinove reči o specijalnoj operaciji.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

List smatra da je ruski lider direktnije nego obično govorio o tome, kako vidi kraj neprijateljstava – sklapanjem dogovora sa Zapadom.

Prema pisanju publikacije, Putinov intervju je naglasio njegovu „taktičku samouverenost“ u osetljivom trenutku – Ukrajina se suočava sa velikim problemima na frontu, odluka o daljoj pomoći Kijevu zaglavila je u Kongresu SAD, a političari naklonjeni Kremlju su u porastu, sa obe strane Atlantika.

The New York Times je dodao da uprkos planovima zapadnih zemalja da proteraju ruskog predsednika iz „kluba svetskih lidera“, Putin ne deluje izolovano i uživa neku popularnost u Sjedinjenim Državama.

Wall Street Journal veruje da je intervju pomogao Putinu da „pojača svoj autoritet kod kuće“ i da pokaže da se „može čuti na Zapadu“, uoči predsedničkih izbora u Rusiji.

Vašington post piše da je razgovor sa Karlsonom dao priliku šefu države da se obrati velikom broju pristalica bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa u Republikanskoj stranci.

Nemačka štampa je pažljivo pregledala intervju sa ruskim liderom.

Tako su Putinove izjave objavljene na sajtovima Bild, Spiegel, Focus, Welt, Zeit, Handelsblatt, Tagesschau (ARD), ZDF, Berliner Zeitung and Süddeutsche Zeitung.

Nemački mediji skrenuli su pažnju, na Putinovu izjavu da Moskva, ne planira da napadne Poljsku.

Osim toga, interesovale su ih njegove reči o nesposobnosti nemačke vlade, na pozadini činjenice da Kijev, ne dozvoljava da gas u Nemačku ulazi preko njene teritorije, dok Nemačka ostaje drugi finansijski sponzor Ukrajine posle SAD.

Apstrakti iz predsednikovog intervjua pojavili su se na naslovnim stranicama britanskih medija: The Independent, Guardian, Telegraph, Financial Times and Daily Mail, kao i Sky News website.

Prema Tajmsu, Putin je ponekad bio veseo i verovatno je uživao u intervjuu.

Španska agencija EFE je dodala da je razgovor sve vreme protekao u prijateljskom tonu, a ponekad je bio i praćen smehom.

Pored toga, sve poznate austrijske publikacije objavile su video snimke i štampane kritike sa izvodima iz Putinovog intervjua.

Francuski list Parisien je naglasio da se dijalog sa Karlsonom odvijao u trenutku kada američki zakonodavci raspravljaju da li da izdvajaju više novca za vojne potrebe Ukrajine.

Američki novinar Taker Karlson sinoć je na svom sajtu i raznim platformama postavio dvočasovni intervju sa ruskim liderom.

Posle 14 sati, broj pregleda videa na društvenoj mreži X premašio je 100 miliona, a na Jutjubu – pet. Intervju je objavio i sajt Kremlja.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

“Rusi treba da nas se plaše”: Ako krenu, samleće ih…

Rusija treba da se plaši sukoba sa NATO-om jer bi se takav rat završio “neizbežnim …