KINEZI SE SMEJU AMERIKANCIMA: “Groblje imperija i njihovih ratnih mašina”- VIDEO

Iako je veliki deo uništen tokom haotičnog povlačenja, talibani su dobili milijarde dolara oružja NATO i avganistanske vojske, prenosi RT.

Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova podelio je snimke talibanskih vojnika koji su koristili zarobljene avione kao ljuljašku.

Na taj način ismejao je SAD i haotičan kolaps avganistanskog režima koji je podržavao Vašington, a koji je ostavio iza sebe.

Džao Liđian objavio je u četvrtak video zapis na svom Tviter nalogu tvrdeći da je Avganistan “groblje imperija i njihovih ratnih mašina”.

Kako je istakao diplomata Ministarstva spoljnih poslova, na snimku se vidi kako talibanske trupe vezuju konopac za krilo zarobljene letelice i koriste ga kao zamah.

Islamistička grupa, koja sada kontroliše Avganistan, zarobila je veliki broj američke i zapadne vojne opreme tokom njihovog brzog napredovanja u letnjim mesecima.

Iako je veliki deo uništen tokom haotičnog povlačenja, talibani su dobili milijarde dolara oružja NATO i avganistanske vojske, prenosi RT.

Džao, čija je karijera diplomate poboljšana njegovim kritikovanjem Vašingtona, često je komentarisao povlačenje SAD iz Avganistana, upoređujući ga sa neuspelom kampanjom u Vijetnamu.

B92

Check Also

Ruski vojni komandant najavio ukrajinski juriš na Odesu!

Ruski vojni novinar Aleksandar Sladkov u svom telegram kanalu dao je prognozu u vezi sa …