Žena iz Užica, godinama u sobi živela sa devet zmija, a da nije ni znala…

„Uhvatio sam devet zmija, nikad toliko nisam bio iznenađen s obzirom da su kod baka Mire zadovoljavjući higijenski uslovi, uređeno je i dvorište.”

Tokom letnjeg perioda zmije su pravile velike probleme Užičanima ali slična situacija nastavila se i tokom jeseni.

Kako i obično biva poznati zmijolovac iz grada na Đetinji, Arsenije hadži Basur, javio se na prvo zvono kad mu je zazvonio telefon i otišao na adresu.

A, onda na drugom spratu porodične kuće, kod baka Mire, usledio je šok čak i za njega.

„Uhvatio sam devet zmija, nikad toliko nisam bio iznenađen s obzirom da su kod baka Mire zadovoljavjući higijenski uslovi, uređeno je i dvorište.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Očigledno je da je jedna zmija davno ušla u sobu, bila tu dugo vremena i onda se nakotile.

Uspešno sam ih uhvatio svaku do jedne i odneo u prirodu.

Baka Mira je bila nema od šoka kad je videla sa kim je delila sobu godinama unazad“, izjavio je za Rinu zmijolovac iz Užica.

On ističe da iako su i dvorište i kuća bili izuzetno čisti, nije retkost da se ovi opasni gmizavci uvuku u kuće na periferiji zbog bilizine drveća i šume.

„U takvim slučajevima gde postoji verovatnoća da se zmija uvuče savetujem da ulazna vrata budu uvek zatvorena, a gde ima male dece na vratima da se stvalja amortizer.

Na prozore koji su niži od pola metra obavezno da bude postvaljena mrežica i takođe nije poželjno da se stabla nadvijaju nad terase, čak i na krovove.

Uređenost dvorišta i higijenski uslovi u kući se podrazumevaju, a sve ostalo je u Božijim rukama“, rekao je Arsenije za Rinu.

Ovaj zmijlovac osim zmija uklanja i gnezda strašljenova, koji takođe mogu predstavljati veliku opasnost za kuću i njene ukućane.

Nekoliko uboda ovih insekata može završiti smrtonosno.

Check Also

ŠOKANTNO! – Prema Novaku se odnose, kao da je kriminalac! – VIDEO

Prvi teniser sveta izdao je saopštenje, nakon što je izgubio žalbu, na ukidanje njegove vize. …