Zaharova upozorava NATO: Obuzdajte razularene radikalne kosovske Albance!

Rusko Ministarstvo je odlučno osudilo postupke kosovskih vlasti koji su, kako se navodi, svesni nekažnjivosti i koji koriste svaki povod da bi, uoči lokalnih izbora 17. oktobra, izazvali među lokalnim stanovništvom talas srbofobije i na tom talasu prevagu ultranacionalističkih snaga nesposobnih za dogovor.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije zahteva da kontingent NATO „obuzda radikalne kosovske Albance, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova povodom najnovijih incidenata na severu Kosova kada je jedan Srbin upucan, a više njih povređeno.

„Zahtevamo da Misija na Kosovu ispuni svoj mandat u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244 i da obuzdaju razularene radikalne kosovske Albance.

Napominjemo da postojeći kontingent NATO ima punu odgovornost za osiguravanje mira i bezbednosti u pokrajini“, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Rusko Ministarstvo je odlučno osudilo postupke kosovskih vlasti koji su, kako se navodi, svesni nekažnjivosti i koji koriste svaki povod da bi, uoči lokalnih izbora 17. oktobra, izazvali među lokalnim stanovništvom talas srbofobije i na tom talasu prevagu ultranacionalističkih snaga nesposobnih za dogovor.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

NATO razmatra mogućnost da uništi ruske rakete koje napadaju vojne ciljeve u Ukrajini!

Navodno je nedavno narušavanje poljskog vazdušnog prostora ruskom krstarećom raketom bio test snage odbrane i …