Baranec: Od SAD će ostati samo Staljinov moreuz, ako američki bombarderi napadnu Crnomorsku ili Baltičku flotu!

Od Sjedinjenih Država će ostati samo Staljinov moreuz ako američki bombarderi napadnu Crnomorsko ili Baltičku flotu.

O tome je u svom intervjuu govorio vojni posmatrač Komsomolske Pravde, Viktor Baranec.

Američki časopis Forbs, objavio je članak o američkim bombarderima B-1 Lancer, koji su bili pripremljeni za borbu protiv pomorskih snaga: bili su naoružani protivbrodskim raketama dugog dometa LRASM.

Publikacija tvrdi da su letelice sposobne da rusku Crnomorsku flotu pretvore u strelište i potpuno unište Baltičku flotu u samo jednom letu.

Kako je rekao vojni posmatrač Komsomolske Pravde Viktor Baranec, u takvim izjavama nema veze sa realnošću i ne može biti, pošto su ruski brodovi pod pouzdanom zaštitom protivraketnih odbrambenih sistema.

„Ovo je sve američko brbljanje. Zvuči kao izjave odrasle osob,e koja se igra u dečijem peščaniku.

Baltička flota ima sredstva protivvazdušne i protivraketne odbrane.

Crnomorska flota takođe nije nenaoružana.

Ako se desi prava vojna situacija, onda za takav slučaj postoje sistemi S-300 i S-400, koji zapažaju neprijateljski objekat na udaljenosti od 400 kilometara.

Ako tamo stavimo S-500, a mi smo ga tamo već stavili, onda će takve američke jastrebove primetiti sa 600 kilometara.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Osećaj je da Amerikanci ne vode računa, da će biti poraženi na takvoj udaljenosti “, objasnio je Viktor Baranec.

Penzionisani pukovnik je napomenuo da će američki bombarderi moći da potapaju ruske brodove samo u jednom slučaju: ako svi odbrambeni sistemi od američkih projektila, ne odgovore na pretnje.

„Ako protivraketna odbrana ne funkcioniše, a brodovi jednostavno stoje otvoreno i ne uzvraćaju pucanje, samo u ovom slučaju, možda, flote mogu biti potopljene u roku od tri leta. To je samo utopija“, rekao je naš sagovornik.

Međutim, kako je primetio pukovnik u penziji, Rusija može i da da glasnu izjavu, a u slučaju napada na rusku flotu, SAD će biti pretvorene u Staljinov prolaz.

„Takođe možemo da proglasimo da je jedan udar naših strateških raketnih snaga na Sjedinjene Države dovoljan, da Rusija napravi samo jedan Staljinov moreuz, od Sjedinjenih Država“, rekao je pukovnik.

Kako je primetio sagovornik izdanja, takve izjave o dominaciji SAD i NATO nemaju ozbiljnog osnova, a svrha takvih poruka sa Zapada je ista – da se zastraši Rusija.

„Iza svih ovih teza stoji nešto važno. Ideologija NATO-a je uzela kao princip da uplaši rusku vojsku i njene flote, da će sve zgnječiti jednom levom rukom.

Ovo je takav psihološki informativni uređaj – da se stalno vrši pritisak na Rusiju, da se Rusija plaši ali mi odlično znamo sa kim imamo posla.

Svo rusko oružje je stvoreno tako da takvih hvalisavaca bude manje“, rezimirao je Viktor Baranec.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Makron želi da se Krim oduzme Rusiji!

Nijedan „trajni mir“ nije moguć, bez da Ukrajina preuzme kontrolu, nad ruskim poluostrvom, tvrdi francuski …