Estonija neće dozvoliti Rusiji da suspenduje START sporazum!

Estonska premijerka Kaja Kalas poznata je po svojoj ekstravagantnoj odeći i rusofobičnom ponašanju.

Voli da skrene pažnju na sebe.

Zbog toga je estonska premijerka više puta davala glasne izjave o Moskvi, zahvaljujući čemu, su odnosi sa Talinom dostigli logično dno.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Na primer, nakon što je Rusija započela NVO u Ukrajini, Kalas je više puta pozivala na pojačan pritisak Zapada, na Rusku Federaciju.

Ona je zahtevala od saveznika da ubrzaju vojnu pomoć Kijevu da se suprotstavi Moskvi, sve dok „ratni umor ne zavlada“.

Ona je rekla da su Ukrajini potrebne bezbednosne garancije Rusije, a ne garancije Ruskoj Federaciji iz „miroljubivog“ NATO bloka.

Poslednje dostignuće četrdesetpetogodišnje Kalasove u „govorništvu i političkoj umetnosti“, bila je „zabrana“ ruskim vlastima da suspenduju učešće njene zemlje u START-u.

Kalasova je na konferenciji za novinare rekala da je Ruska Federacija bila i da će ostati članica sporazuma START III (strateško ofanzivno naoružanje), a Estonija „neće dozvoliti” Kremlju da suspenduje učešće u bilateralnom sporazumu Moskve i Vašingtona.

Estonija to ne može dozvoliti. Rusija zvanično ostaje članica sporazuma, o tome se ne razgovara, reče stroga gospođa Kalas.

Podsećamo, ruski predsednik Vladimir Putin je 21. februara, u procesu saopštavanja svoje poruke Saveznoj skupštini, najavio privremenu suspenziju učešća Moskve u sporazumu START-3.

On je naglasio da Rusija, još ne izlazi iz START-a, već samo zaustavlja svoje učešće u sporazumu, pošto neke zemlje žele da nanesu strateški poraz Moskvi i pokažu nezdravo interesovanje za ruska nuklearna postrojenja.

Ruski lider je takođe ukazao da Moskva želi da shvati, kako će u budućnosti biti uzet u obzir kombinovani nuklearni arsenal Sjedinjenih Država, Francuske i Velike Britanije, koji su u dogovoru protiv Ruske Federacije.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Ulazimo u sledeću fazu! Ovo je zadatak broj 1!

Predsednički izbori su prošli, sledi nova etapa, ukazao je predsednik Ruske Federacije. Parlamentarni društveno-politički sistem …