Vučić kod Solovjeva: “Mi ćemo ceniti Putina, imaćemo dobre odnose i sa Kinom, sviđalo vam se to ili ne…”

“Kad sam insistirao na nekim stvarima, gde su se pojavljivale neke razlike, on se čak osmehivao ali pokazao je korektan odnos, svoju veličinu i to koliko uvažava slobodu našeg naroda”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je za kanal na Jutjubu Solovjev lajv u intervjuu, ruskom novinaru Vladimiru Solovjevu.

Vučić je rekao da je Srbija zaista na evropskom putu ali da neće pokvariti odnose sa Rusijom.

Vučić je u intervjuu, objavljenom uoči njegovog susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, rekao da iz Evrope razni politički subjekti dele lekcije i da su mu jednom čak rekli da ne treba tako glasno da govori o uspesima Srbije.

Vučić je ispričao da mu je na pitanje zašto da ne govori glasno rečeno da će to izazvati mnogo problema i da svi moraju da reaguju.

“Ja sam se tada prosto nasmejao i nastavio da radim svoj posao”, ispričao je Vučić.

Istakao je da se Srbija nalazi na evropskom putum ali da nikada neće pokvariti odnose sa Rusijom.

“Mi ćemo ceniti Putina, imaćemo dobre odnose i sa Kinom, sviđalo vam se to ili ne, to je politika Srbije”, istakao je Vučić.

Ukazao je da Rusija ne mora da se saglasi sa svakim njegovim stavom ali da je Moskva uvek pokazivala poštovanje za izbor Srbije i da zato Srbija veoma ceni predsednika Putina.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Kad sam insistirao na nekim stvarima, gde su se pojavljivale neke razlike, on se čak osmehivao ali pokazao je korektan odnos, svoju veličinu i to koliko uvažava slobodu našeg naroda”, rekao je predsednik Srbije.

Govoreći o pretnjama sankcijama i zamrzavanjem imovine, Vučić je istakao da njemu nemaju šta da zamrznu, da nema nikakvu imovinu, nijedan dolar, niti evro u inostranstvu.

“Interesuje me samo to što je važno za moju zemlju, šta mogu da uradim za svoju zemlju”, naglasio je Vučić.

Intervju Vučića za Solovjev lajv objavljen je u celosti uoči posete predsednika Vučića Rusiji, koja je planirana za 24. i 25. novembar, a u ranije objavljenim delovima intervjua predsednik Srbije je govorio o predstojećoj poseti Rusiji i susretu sa predsednikm Putinom i o tome da je gas, pitanje svih pitanja u Srbiji.

Tanjug

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Ludilo u Češkoj posle ovog saznanja: “Naša vlada će napasti Rusiju, a Rusija će odgovoriti i poslati nuklearne rakete!”

Češka policija povela je istragu protiv organizatora antivladinih demonstracija široke koalicije desnih i levih ekstremista …