Nuklearni podmornički nosač raketa Pacifičke flote „Princ Oleg“, ispalio torpedo u vodama Barencovog mora!

Strateška nuklearna podmornica projekta 955-A (Borej-A) „Knjaz Oleg“, izvela je još jednu vežbu na jednom od poligona Severne flote, tokom koje je izvela gađanje torpedom.

Ovo je saopštila pres služba Severne flote.

Nuklearna podmornica „Knjaz Oleg“ je prvi serijski proizveden raketonosac modernizovanog projekta „Borej-A“ posle olovnog „Knjaz Vladimir“.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U Pacifičku flotu ušao je 21. decembra 2021. godine, kako kažu, skoro ispod jelke.

Tačka stalnog razmeštaja je Viljučinsk, ali od podizanja Andrejevske zastave, podmornica se nalazi u Severnoj floti, gde posada odrađuje zadatke pripreme za borbeno dežurstvo.

Vreme međuflotne tranzicije još nije objavljeno.

U okviru sledeće posete morskim poligonima Severne flote, posada Knjaz Oleg APRSKN izvela je protivpodmorničke vežbe u saradnji sa podmornicom Severne flote, kao i gađanje torpedima, uključujući i za stvaranje rupe u led.

Istovremeno, na jednom od poligona održan je trening duel između nuklearne podmornice Vepr projekta 971 Pike-B i nuklearne podmornice Kazanj projekta 885M Jasen-M.

U okviru priprema za plovidbu u Severnom ledenom okeanu, posada nove strateške raketne podmornice projekta 955-A Knjaz Oleg ispalila je torpedo kako bi formirala polinju koja će izroniti u ledu Arktika.

– saopštila je pres služba Severne flote.

Do danas u ruskoj mornarici služi pet raketnih nosača projekta „Borej“: raketne krstarice projekta 955 „Jurij Dolgoruki“, „Aleksandar Nevski“ i „Vladimir Monomah“, kao i projekat 955A „Knez Vladimir i Knez Oleg“.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Ruska PVO oborila sedam balističkih projektila u protekla 24 sata!

Sistemi PVO tokom protekle noći oborili su 191 bespilotnu letelicu Oružanih snaga Ukrajine, iznad ruske …