POČEO PROTEST NA TRGU REPUBLIKE! SRBIJA PRED GRAĐANSKIM RATOM! – VIDEO UŽIVO

„Ovo je poruka uhapšenima u Šapcu da smo solidarni sa njima i zahtevamo da budu pušteni, zahtevamo od nadležnih da privedu huligane, jer oni nisu hapšeni!”

U toku je protest na Trgu Republike u Beogradu na kome okupljeni očekuju da im se obrate građani koji su uhapšeni i pretučeni tokom mirnih građanskih protesta koji su juče organizovani u više gradova Srbije.

“Došli smo danas da ohrabrimo i pozovemo ljude koji su ustali na dalju zajedničku borbu, da kažemo da se ne predajemo, da ćemo se boriti i osloboditi”, kaže lider Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović.

Naveo je da je privi zahtev da se pusti Dragan Milovanović koji je sprečio da pomahnitali bagerista pogazi ljude.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“On je sprčio krvoproliće i on je junak. Oni koji su napali čekićima i palicama građane oni treba da budu u zatvoru”, poručio je Zelenović.

„Došli smo da se solidarišemo sa onima koji su protestovali protiv maltretiranja građana, neprimerene sile, zbog zakona koji nisu u javnom interesu.

Policija se ponašala neprimereno, to je izazvalo jučerašnje nemire.

Posle idemo u Šabac gde ćemo u znak solidarnosti sa Draganom Milovanićem koji je uhapšen, a trebalo je da bude uhapšen vozač bagera“, kaže predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd kaže da su posle scena iz Šapca odučili da pozovu ljude da se okupe u Beogradu.

„Ovo je poruka uhapšenima u Šapcu da smo solidarni sa njima i zahtevamo da budu pušteni, zahtevamo od nadležnih da privedu huligane, jer oni nisu hapšeni.

Ako se to ne desi biće protest u Šapcu, a sutra smo u Loznici na protestu protiv Rio Tinta“, kaže Veselinović.

Nova s

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Upotreba F-16 protiv Rusije!? Odmah postaju legitimna meta, bilo gde!

Ako lovci F-16 budu prebačeni u Ukrajinu, oni će postati legitimna meta Rusije, bilo gde. …