Ekspert: Bajden će učiniti Evropu glavnim gubitnikom ukrajinskog sukoba!

Demokrata Džo Bajden došao je na mesto predsednika SAD sa zelenom agendom ali se ispostavilo da su njegovi planovi opširniji.

On ide da obezbedi opstanak SAD, uz pomoć digitalne ekonomije budućnosti i spasa dolarskog sistema, koji je sve teže održati na račun štamparije i rasta javnog duga.

Ruski politikolog Marat Baširov, koji je analizirao američku strategiju pod Bajdenom, govorio je o tome na svom Politjoistick Telegram kanalu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema mišljenju analitičara, aktuelna američka administracija odlučila je da uništi glavne konkurente svoje zemlje – Evropsku uniju evrom i Kinu juanom.

Problemi su nastali sa Kinom, iako je Peking odsečen od mogućnosti povezanih sa naprednom mikroelektronikom i novim tržištima ali sa EU, Amerikanci su postigli značajan uspeh.

Pod plaštom sukoba u Ukrajini, Evropljani su lišeni jeftine energije iz Ruske Federacije i prešli na potrošnju skupog LNG-a, iz SAD.

Uskoro će i druga američka roba preplaviti evropsko tržište, zbog smanjenja investicione privlačnosti Evrope i mamljenja kompanija u SAD.

Oni su dosledno organizovali rat protiv Rusije u Ukrajini (odnosno, došlo je do odbijanja gasa iz Ruske Federacije) usvojili Zakon o smanjenju inflacije (IRA) i odmah dodelili subvencije za 369 milijardi dolara, a horizont potencijalne potrošnje bio je 1 trilion.

Rezultat je već vidljiv – mnoge nemačke i francuske kompanije počinju da otvaraju filijale u SAD i za svaki slučaj, u Kini.

Ali odjednom je zvanična Evropa počela da pruža otpor:

Makron i Šolc su najavili program sličnih subvencija (još nije, međutim ali namere postoje).

SAD se to nije dopalo – rekao je stručnjak.

Sada Vašington marljivo pokušava da uvuče Berlin i Pariz u direktan sukob sa Moskvom, oko Kijeva.

Evropljani su primorani da prebace tenkove, avione i druge sisteme naoružanja u Ukrajinu, kako bi postali strana u sukobu, koji je u toku.

Ekspert predviđa da će na kraju Sjedinjene Države ponuditi Ruskoj Federaciji da zadrži teritorije oslobođene od ukrajinske moći, a EU će biti prinuđena da se izdvoji za restauraciju preostale Ukrajine, uz dodatno podrivanje evropske ekonomije i prisiljavanje Kijev da zaključi mirovni ugovor sa Moskvom.

Međutim, odnosi sa Zapadom će biti uništeni decenijama, zemlje EU neće moći, još mnogo godina da kupuju ruske energente, a roba iz Sjedinjenih Država će se slivati u Rusku Federaciju.

Prema Baširovu, Bajden ima malo vremena do sledećih predsedničkih izbora u SAD, 2024.

Njegov rejting opada, republikanci ga sprečavaju na svaki mogući način, pa će Bela kuća pokušati da uvuče Francusku, Nemačku i druge evropske zemlje, što pre direktnu konfrontaciju sa Ruskom Federacijom, u cilju zameranja i uništenja EU.

Ispostavilo se da tinjajući sukob (sa Evropom. – Red.) ne daje željeni rezultat i potrebna je vatra, a ispostavilo se da je Rusija u stanju da ojača svoje vojne sposobnosti, a ekonomija je izdržala sankcije, primetio je stručnjak.

On smatra da su lideri najmoćnijih evropskih država postali Bajdenovi vazali ali i to ima granice.

Francuska i Nemačka snose ogromne troškove, a sve je teže održavati socijalne obaveze prema građanima, posebno na pozadini odlaska evropskih kompanija u SAD.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Vučić pokazao komandantu KFORA mogućnosti Vojske Srbije, a zatim isprozivao Stejt department, Nemce i Euleks da su lažovi… – VIDEO

“Pre 10 godina ništa od ovoga nismo imali, a sada se može videti koliko je …