Obradović: Kolege iz opozicije odlično znaju, da narod hoće mene ili možda nisu opozicija!

„Uzor imamo u crnogorskom modelu od prošle godine kada je tamošnja opozicija izašla na izbore u tri različite ideološke kolone i pobedila režim Mila Đukanovića.”

„Spreman sam da povučem svoju kandidaturu, ukoliko dođe do dogovora opozicije o zajedničkom kandidatu ali nema ni takvih razgovora, a kamoli dogovora“, kaže u razgovoru za portal N1 predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović, odgovarajući na pitanje, da li bi stranka, koju predvodi mogla da podrži nekog drugog predsedničkog kandidata.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Odluka Glavnog odbora Dveri glasi, da ću ja biti naš predsednički kandidat u slučaju da nema dogovora, unutar opozicije.

Problem je što u redovima ostalih kolega iz bojkot opozicije nema Zorana Đinđića, koji je bio spreman da se povuče u stranu i istakne Vojislava Koštunicu za predsedničkog kandidata, jer je dobro znao da samo dokazani patriota, može da pobedi Miloševića.

Isti je slučaj danas i sa Vučićem i to znaju moje kolege u opoziciji ali ne idu Đinđićevim putem“, ocenjuje lider Dveri.

„Odluka Glavnog odbora Dveri glasi da ću ja biti naš predsednički kandidat, u slučaju da nema dogovora, unutar opozicije.

Na pitanje mogu li ideološke i programske razlike između opozicionih partija biti stavljene u drugi plan, prilikom postizanja dogovora o izbornom nastupu, Obradović odgovara, da je „ključno da sarađujemo u borbi za smenu vlasti ali i kompletnog korumpiranog političkog i pravosudnog sistema, bez obzira, u koliko opozicionih kolona izlazimo, na izbore“.

„Uzor imamo u crnogorskom modelu od prošle godine kada je tamošnja opozicija izašla na izbore u tri različite ideološke kolone i pobedila režim Mila Đukanovića.

Samo je važno da nema međusobnog napadanja i da svi pozivamo građane da izađu na izbore i glasaju protiv Vučićeve vlasti, a za onu opozicionu kolonu, koja im je ideološki najbliža.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Takođe sam predložio formiranje zajedničkog izbornog štaba, koji bi se suprotstavio svakom obliku potencijalne izborne krađe“, naglašava Obradović za N1.

Komentarišući izjavu lidera Stranke slobode i pravde, Narodne stranke, Demokratske stranke i još nekoliko stranaka, pokreta i sindikata da su „rešili da prave široki savez, a ne kolonu“, lider Dveri podseća da je Savez za Srbiju bio savez, a ne kolona, jer je uključivao ideološki različite političke opcije, kao i „nas koji nikada nismo bili na vlasti“.

„Dogovor između tri lidera nekadašnje jedinstvene DS je ipak, samo obnova DS i zajednička kolona bivšeg režima.

U tome nema ništa sporno i postoje birači, koji to podržavaju, kao što postoje birači, koji nisu za sadašnju vlast ali nisu ni za povratak na staro, a kojima se obraćaju Dveri, kao treći put na srpskoj političkoj sceni.

Glupo i nepošteno bi bilo da se kolege samoproglase jedinom opozicijom i pokušaju da ostvare monopol na opoziciono delovanje negirajući sve druge, jer to nije realno i šteti zajedničkim interesima u borbi za smenu vlasti“, zaključuje Obradović, dodajući da se “Vučićeva vlast ne može pobediti bez Dveri i jednog patriotskog bloka glasača, koji nisu za jednu kolonu i lidere bivše vlasti“.

Nova s

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Anđelković: U pitanju je prljavi dil opozicije, sa Vučićem!

Politički analitičar Dragomir Anelković, reagovao je povodom raskola u koaliciji Srbija protiv nasilja i otkrio …