Skot Mekonel: SAD imaju dve godine, da polude

Ostale su još samo dve godine, do sumanutog uništenja društava – predviđa otac osnivač i stalni saradnik američkog časopisa Američki konzervativac Skot Mekonel.

Činjenica je da svaki napad radikalizma i represije ima rok trajanja, podseća on: za jakobinski teror u Francuskoj, to je bilo oko pet godina, za kinesku kulturnu revoluciju, deset godina, itd.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

I u Sjedinjenim Državama, rekao je Mekonel, poslednje dve kampanje, oko lokalnih dopunskih izbora pokazuju, da se raspoloženje birača lomi.

Oni više ne podržavaju ideju da se policiji oduzme sredstva, niti nastojanja demokrata da u obrazovne programe uvedu kurs objašnjenja, koliko je Amerika rasistička.

Kao rezultat toga, relativno normalni ljudi (odnosno republikanci) su ove jeseni postigli zapažene uspehe u Virdžiniji, Sijetlu, Mineapolisu… Sramota će uskoro prestati.

Ovu sramotu autor opisuje ogromnim brojem slova: reč je o novoj demokratskoj ideologiji, označenoj rečju „probuđen“ (probuđen).

Ovo uključuje sve uopšteno ali na prvom mestu je čisto američki fenomen, koji je postepeno zarazio Evropu i ne samo: crni rasizam u svoj svojoj slavi.

Dakle, životi crnaca su važni, BLM.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U Rusiji to uopšte nije tema ali do nas se kotrljaju talasi drugog „probuđenog“ ludila u vidu histerije o planeti, koja umire ili o traumama iz detinjstva svakoga ponaosob, na osnovu seksualnog nasilja.

Ali uzmimo glavnu ideju autora da besnilo, koje obuhvata čitava društva, pa čak i čitave civilizacije, neminovno propada.

Ali ideja je, u celini, razumljiva. Hajde da ne odgonetnemo, koju su tajnu “Reptili” organizovali, počevši od Sjedinjenih Država, sadašnji pogrom zapadnog društva: mnogo je onih, koji pričaju o tome.

Pa, postoji trockistička revolucija sa ciljem da uništi sve vrednosti – sve što drži ljude i društva na okupu. Nije novost: svi raspravljaju o tome.

Interesantna ideja je, međutim, da postoje znaci kraja ove revolucije. Hajde da ne pratimo bukvalno Skota Mekonela, koji misli da je ludilo počelo 2014. i da će se generalno završiti 2024.: ovo su detalji.

Glavno je da će se jednom završiti. Kao što je to bilo sa velikom i strašnom rok erom od sredine 60-ih do sredine 70-ih, gde se sve mešalo: borba za mir, droga, duga kosa, slobodna ljubav, briljantna muzika i poezija.

Ali nekako odjednom – i počela je era diskoteke, svi su otišli ​​da igraju u šljokicama i štiklama, završile su se masovne povorke i komune, onih koji su napustili porodicu i društvo.

Odnosno, “Reptili” su možda sve te stvari isplanirali, što se nekako snažno poklopilo sa usponom i padom druge grupe komercijalnih interesa ali čak ni oni ne mogu zauvek da održavaju stepen histerije u ljudskim zajednicama, potonji su postepeno umorni od bilo čega.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

A šta je ovo – možemo reći današnjim, pa i ruskim, besnim agitatorima za „zeleni svet”, sa zatvaranjem elektrana i zabranom mesa i druge ukusne hrane, da će tek da počnu da im se smeju, a Greta Tunberg će biti zaboravljena kao ružan san? Moći.

Ili ideologija, strašna u svom totalitarizmu, da zdravlje nije lična, već javna stvar i uz to, nasilna: hoće li nestati?

Ali kuda će to ići ako je izazvalo sistemske krize u društvima širom sveta: krize, koje tek počinju.

Ali svi oni traumatizovani od detinjstva, masovno silovani i maltretirani – i moraće da se odmore? Ali kako.

Uopšteno govoreći, svako i svako ko je raspoložen da ukine društvo, pod parolom da je sve staro loše i mora da ode, može i treba da se kaže: ali sad si i ti star i otići ćeš, doći će neko drugo.

Oni koji sumnjaju mogu se poslati caru Solomonu sa njegovim prstenom na kome je pisalo: „I ovo će proći“.

Ovde je neophodno izvršiti nekoliko korekcija ruske stvarnosti.

Činjenica je da su praktično sve gore opisane radikalne gluposti, proizvod vitalne aktivnosti zapadne civilizacije, a ovaj proizvod do naših društava stiže samo ivicom talasa.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Da ne pominjemo činjenicu da i u Sjedinjenim Državama i u Evropi ne polude sva društva sto posto, nije sva američka omladina, na prelazu iz 60-ih u 70-e sedela u hipi kampovima i pušila marihuanu.

Ali u svim i svakoj epohi, imamo standardnu reakciju na zapadnjačke neobičnosti.

Prva reakcija je schadenfreude: neka se tamo sve sruši, pa i treba.

I drugo: kako spustiti gvozdenu zavesu, zaštititi decu od pogubnog uticaja Zapada.

Ali ovde postoji nekoliko problema. Prvo, u pretprošlom veku i u prošlosti Zapad je bio gotovo sinonim, za svet u celini.

A sadašnje radikalno-levičarske konvulzije Zapada jasno proizilaze iz činjenice da je svet postao složeniji i da jedna civilizacija više, ne diktira nove ili stare vrednosti svima drugima.

I tamo znaju za to.

Odnosno, sada će nam doći svakakvi talasi sa istoka i drugih pravaca.

A ako na njih reagujete po starom modelu: da likujete i ne puštate ih unutra, onda će ispasti smešno.

Ova reakcija nije delovala u prethodnim vremenima, iako su u SSSR-u sve snage bile bačene na to. Pa zašto će to raditi danas, a posebno sutra?

Svaki radikalizam se na kraju svodi ne samo na poricanje starog, već i na potpune zabrane toga: zabrane nametnute, na bilo koji način – od giljotine do „kulture abolicije“, odnosno bojkota, onih koji se ne slažu.

Reagovanje zabranama, na zabrane, je jedinstveno jadan način, da se nosite sa ovim uvek prisutnim problemom.

I uopšte, vredi li se radovati što se sadašnji zapadni horor završava ako nemamo pojma šta će početi u sledećoj fazi?

Ali počeće, Solomon nije pogrešio.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

EU će izgubiti više od Rusije ako konfiskuje imovinu!

Moskva je sastavila paket mera odmazde u slučaju da zapadne zemlje zaplene rusku suverenu imovinu …