Koliko će vremena trebati Londonu, da se “stušti” na Salamana, posle ovoga…

Kolumnista Telegrafa Džeremi Vorner smatra, da Saudijska Arabija ne dozvoljava zemljama kolektivnog Zapada, da Rusiju „dave” sankcijama.

Prema rečima autora britanskog izdanja, odbijanje energenata i sirovina iz Ruske Federacije je ekonomski bolan i težak korak za London, uprkos činjenici, da je ta zemlja manje zavisna od snabdevanja iz Rusije, od drugih država Starog sveta. 

„Mala pomoć OPEK-a, ne bi bila suvišna.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Saudijska Arabija, koja, zapravo, ima odlučujući glas u ovom zastarelom kartelu izvoznika nafte, trebalo bi da bude saveznik UK“, citira RIA Novosti autora.

Vorner veruje da bi Saudijska Arabija trebalo da pojača proizvodnju energije, kako bi pomogla Britaniji, ostatku Evrope i SAD da prevaziđu krizu troškova života, koja se pojavila poslednjih godina.

Prema posmatraču, sada se Rijad ponaša kao saveznik Rusije, a ne kao „uslužni partner Zapada“.

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju za zaštitu republika Donbasa, zapadne zemlje su reagovale na to uvođenjem sankcija, mnogi političari u EU pozvali su na odbijanje snabdevanja energentima iz Ruske Federacije.

Mnogi eksperti su, posle izvesnog vremena od uvođenja sankcija, zaključili da preduzete mere nisu imale negativan uticaj na rusku ekonomiju.

 

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …