Ćuta: „Ani Brnabić fali još malo, mi ćemo joj pomoći… – 15. 01. cela Srbija će doći u Beograd!”

“Od 15. januara planiramo dalju radikalizaciju protesta ukoliko se ova dva zahteva ne ispune.”

“Plan je da se sledeće subote u Beogradu svi skupimo i da cela Srbija dođe u prestonicu”, kaže za Nova.rs Aleksandar Jovanović Ćuta i tako najavljuje veliki protest i novu blokadu auto-puta za 15. januar.

Povodom najave premijerke da je Vlada blizu odluke da poništi sve poslove sa Rio Tintom, on kaže:

„Ani Brnabić fali još malo, mi ćemo joj pomoći da dođe do te tačke, da uradi ono jedino što mora i što je najavila – da se ova agonija prekine i da se raskinu sve obaveze prema Rio Tintu“, rekao je Jovanović i dodao:

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Od 15. januara planiramo dalju radikalizaciju protesta ukoliko se ova dva zahteva ne ispune.

Oko zdrave životne sredine, zdravlja ljudi i prava svih građana na dostojanstven život i rad na svojim imanjima neće biti kompromisa, jer Srbija nije ničija kolonija”.

Da nema odustajanja od protesta i da se borba protiv Rio Tinta nastavlja poručuje i Biljana Stojković iz Skupštine slobodne Srbije.

“Ovo su zahtevi važni za celu Srbiju.

Treba da se dobro razmisli o eksploataciji ruda i uticaju, da li to podrazumeva uništavanje čitave zemlje i proterivanje stanovništva sa njihove zemlje.

O tim aspektima se nije ni razmišljalo, mi sada moramo da nateramo ovu vlast da ode da bi došla neka druga koja će o tome da razmišlja”, zaključila je Stojković, prenosi Nova.

Ekološki ustanak i Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS) pozvali su sve srodne organizacije na sastanak, u cilju planiranja daljih protestnih aktivnosti i radikalizacije odbrane Srbije od Rio Tinta i drugih sličnih kompanija.

Sastanak će se održati danas u Gornjem Milanovcu u 14 sati posle protesta za čist vazduh, koji počinje u 12 časova u organizaciji lokalnih udruženja.

Nova s

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin izdao upozorenje Zapadu, na proslavi Staljingradske pobede!

Ruski predsednik je osudio isporuke zapadnih tenkova Ukrajini, obećavajući odgovor, koji ide dalje od oklopnih …