Pogledajte kako i zašto “purenjak”, maltretira Srbe u Rod Lejver Areni! PROCURIO ŠOKANTAN VIDEO…

Sve ovo je i dalje u magli ali pravi razlozi zabrane su i te kako očigledni.

Novak Đoković i dalje broje dane u otvaranju u hotelu „Park“, a u ponoć će saznati da li će zaista moći da se uđe u Australiju i takmičari se na prvom grendu slemu u sezoni (17. – 30.).

Najbolji teniser sveta završio je naslovnim stranama svih medija sveta.

Ne zbog onog što radi na terenu (ako je i to nesumnjivo razlog da bude naslovnicima), već zbog skandale koji je došao po sletanju u Melburn.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Srbinu je zabranjeno da se uđe u zemlju, a informacija zbog čega je to tako menjaju iz sata u sat.

Najpre je zvanična informacija bila da je tražio pogrešnu viziju, ne onu koja uključuje izuzeće.

Zatim se ispostavilo da je najmanje troje tenisera sa ovakvim tipom vize i medicinskim izuzećem ušlo u zemlju.

Zatim navodno Novak nije ponudio dovoljno dokaza koji potvrđuju izuzeće (ako je dobio blagoslov države Viktorije i Tenisa Australije), te je samo jedan doktor napisao medicinski izveštaj.

Sve ovo je i dalje u magli ali pravi razlozi zabrane su i te kako očigledni.

Politička igra – borba za vlast

Skot Morison, premijer Australije, imao je istorijski minimum podrške glasača.

Trebalo mu je nešto kako bi efektno i brzo pokazao da je i dalje „šerif u Melburnu“, a onda mu je poklon pao sa neba (bolje rečeno sleteo).

Video je prilikom da tlačenjem Novaka pokupio poene kod svojih pratilaca i to je uradio jako.

Jednom je uspeo da ućutka i poslovno brbljivog Krega Tajlija, direktora Australian otvorena, koji se oglasio tek četiri dana nakon što se Novak našao zatvoren sa dvojkom čuvara ispred vrata i u čitavom nizu.

Prema njemu se pojavljuju kao da je pravi migrant.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„To je pitanje sa vlade države Viktorije. Oni su mu dali dozvolu da dođe u Australiju, a mi ćemo se naći u skladu sa tom odlukom.

Tako to funkcioniše, savezne države daju odobrenje po tom osnovu, a tu nema promena već dve godine.

Viktorijanska vlada je donela takvu odluku, i oni su odgovorni za posao koji su uradili“, rekao je Morison i tako pokazao da je i dalje na snazi opšta konfuzija u Australiji.

Populizam

Ne samo da je Morison da pridobije političke pristalice i ućutka direktne takmace za vlast u trenutcima kada se bliže izbori, već je uspeo da postane i miljenik naroda.

Jednom je postao neko ko poslednje sprovodi striktne zakone, pa niko nevakcinisan ne može da uđe u zemlju (ako to nije tačno).

Navijači su se pobunili preko društvenih mreža kada je postalo jasno da je Novak poleteo, a onda je usledila brza reakcija Morisona.

Pretili su Novaku da ga isprati prvim avionom kući, pre nego što je suđenje zakazano.

U trenucima kada se ljudi bune jer su morali da se vakcinišu da bi radili u kafiću, pumpi ili na bilo kom drugom poslu u Australiji, jednom je došao jedan nevakcinisani teniser iz daleke zemlje.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Morison je na vreme, kao politički lisac, shvatio šta mu je činiti i otvorio front sa Novakom.

Rio Tinto

Jedno od dva sedišta Rio Tinta se nalazi u Melburnu. Englesko-australijska firma je izazvala pravu ekološku revoluciju u Srbiji jer je narod pokušavao da spreči iskopavanja u dolini Jadra.

Upravo je pomenuti Morison često prikazivan kao „anđeo zaštitnik“ Rio Tinta, pa je čak i javno govorio da ne treba povećavati porez ovoj firmi.

Kako je Novak javno podržao ekološku borbu, to je bio još jedan od povoda za ovakvo maltretiranje.

Kompanija protiv koje se u Srbiji vodi „rat“, koji se prelio u vidu protesta i na ulici, ista je kompanija koja je interesovala Morison branio.

Pre pet godina kada je postojao predlog da se oporezuje tona gvozdene rude koje vode BHP Biliton i Rio Tinto, Morison se pobunio.

Tvrdio je da je to loša zamisao, dok je Brendon Grils, voda Nacionalista zagovarao taj porez kako bi se povećala dobit na ime poreza za oko milion dolara i petsto miliona dolara.

„Povećavanje poreza ne mislim da je nešto što pomaže ekonomiji, posebno onoj koja je slaba. Ne želim da ulazim u politiku Zapadne Australije po ovom pitanju, osim što kažem da, ako mene pitam da li je povećanje poreza u sektoru koji je imao težak period dobre ideje – to nije odogovor“, tvrdio je more.

Pet godina kasnije u Srbiji se narod podigao na noge da bi dolinu Jadra sačuvao od vađenja i proizvodnje litijuma, imajući u vidu kakve je posledice Rio Tinto stvarao po životnoj sredini gde je god rudario.

Zbog toga su blokirani putevi u Srbiji, a tada se za zdravlje i čist vazduh, vodu i životnu sredinu zalagao i Novak Đoković.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Pre svega toga, Rio Tinto je plaćao 25 centi za tonu rude i tada se nije menjala od šezdesetih godina.

Osim toga, Morisonov veoma blizu saradnik Džon Kunkel bio je savetnik Rio Tinta i šef odseka za odnose sa Vladom i proveo je tu dve godine.

Od 2018. je došao kao šef osoblja premijera Australije, dok mu je kvalifikacija doktorat iz ekonomije. Osim toga, Kunkel ima i masterzu iz oblasti politikologije.

Samim tim je bio i jedan od glavnih političkih strategija u kabinetu Skota Morisona, dok Australijanci postaju sve nezadovoljni njegovom politikom.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Kirbi nazvao ruske zvaničnike prodavcima stajnjaka, zbog terorističkih tvrdnji!

Portparol Bele kuće Džon Kirbi dao je bezobrazluke o ruskim zvaničnicima koji dozvoljavaju ukrajinski trag …