ŠOKANTNO! – Novak sigurno ostaje u pritvoru večeras! – VIDEO

Nije to priprema Australijan opena, kojoj se Novak Đoković nadao.

Aktuelni šampion će danas biti vraćen u pritvor ali mu je dozvoljeno da provede ključne sate sa svojim pravnim timom u odbrani od odluke ministra za imigraciju Aleksa Hoka u petak uveče, da po drugi put ukine vizu srpskom sportisti.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Slučaj će biti prosleđen Federalnom sudu i saslušaće ga sudija Dejvid O’Kalagan ovog vikenda, a australijska vlada se složila da neće deportovati Đokovića, dok se ne donese odluka.

Ali bar večeras će biti u pritvoru.

On će se sastati sa zvaničnicima australijskih graničnih snaga, kako bi jutros bio formalno pritvoren — na tajnoj lokaciji, kako bi se izbegao „medijski cirkus“ — i bio intervjuisan pre nego što mu bude dozvoljeno da se pridruži svom pravnom timu u njihovim kancelarijama, dok će biti pod nadzorom dvojice službenika ABF-a.

Na kasnonoćnom saslušanju pred sudijom Entonijem Kelijem iz Federalnog okružnog i porodičnog suda u petak, Đokovićev advokat Nik Vud SC kritikovao je tajming odluke gospodina Hoka i rekao da je svaki minut „izuzetno dragocen“, za prvog teniskog tenisera svetae, koji kao prvi nosilac igra svoj prvi meč na Australijan openu u ponedeljak.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Mi smo tu gde jesmo zbog vremena, koje je ministar oduzeo“, rekao je Vud na hitnom saslušanju u petak uveče.

„Krećemo se najbrže što možemo.

Gospodin Vud je otkrio da je jedan od razloga zašto je Đokoviću ukinuta viza bila zabrinutost, zbog „javnog raspoloženja Srbina protiv vakcine“, ako mu bude dozvoljeno, da ostane u Australiji.

G. Vud je to obrazloženje opisao kao “očigledno iracionalno”, rekavši da odluka ne uzima u obzir da li će uklanjanje Đokovića iz zemlje imati sličan efekat.

„Ministar razmatra potencijal za uzbudljiv anti-vaks osećaj samo ako je on (Đoković) prisutan“, rekao je on.

Gospodin Houk je u svojoj odluci u petak nešto pre 18 časova rekao da ukida Đokovićevu vizu “iz razloga zdravlja i dobrog reda, na osnovu toga da je to u javnom interesu”.

Premijer Skot Morison podržao je odluku ministra, rekavši da su „Australijanci podneli mnogo žrtava tokom ove pandemije i s pravom očekuju da će rezultat tih žrtava biti zaštićen“.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Naučnici razvili novi način za ubrzavanje regeneracije mišića, nakon povrede!

Naučnici sa Univerziteta u Barseloni otkrili su da se sve vrste povreda mišića mogu brže …