Kim ispalio “sumnivu raketu” – Pentagon u panici prizemljio niz letova na zapadnoj obali! – VIDEO

Severna Koreja je poslednjih meseci pojačala svoje aktivnosti testiranja lansiranjem, kako je tvrdila, “hipersoničnih” raketa.

Pjongjang je izvršio još jedno lansiranje rakete, za koje se sumnja da je raketa, izvestila je južnokorejska vojska.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ova povučena nacija je pojačala svoju raketnu aktivnost, već ispalivši dve „hipersonične“ rakete za isto toliko meseci.

Navodni severnokorejski „projektil“ lansiran je ka Japanskom moru, izvestila je južnokorejska vojska u ponedeljak ujutro, ne dajući nikakve detalje o njegovom tipu ili dometu.

Japansko Ministarstvo odbrane identifikovalo je projektil, kao „moguću balističku raketu“, dok je obalska straža zemlje upozorila plovila da paze na predmete, koji padaju.

Prijavljeni raketni test dolazi nekoliko dana, nakon što je Pjongjang tvrdio da je organizovao vežbu, koja uključuje dve navođene rakete na železnici, koje su uništile svoje predviđene ciljeve u Japanskom moru.

Pored toga, Severna Koreja je tvrdila da je već testirala dve „hipersonične rakete“ od početka godine, u januaru i februaru.

Najnovije nacionalno lansiranje “hipersonične rakete” prošlog utorka navodno je potreslo živce u Pentagonu, koji je smatrao da projektil ide ka SAD i iz predostrožnosti prizemljio niz letova na zapadnoj obali.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …