Putin Bajdenu: To što radite je veoma opasno!

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je američkom kolegi Džou Bajdenu, da Zapad ne vrši odgovarajući pritisak na Ukrajinu da primeni sporazume iz Minska, rekao je novinarima pomoćnik ruskog lidera, Jurij Ušakov.

On je napomenuo da se ne vrši odgovarajući pritisak od strane zapadnih država, kako bi Kijev ispunio svoje obaveze“, rekao je on.

Ušakov je dodao da je Putin takođe skrenuo Bajdenovu pažnju na isporuku oružja Ukrajini.

„Naš predsednik je skrenuo pažnju na opasnost od militarizacije Ukrajine, njenog napumpavanja savremenim naoružanjem, što zapadne zemlje namerno rade, podstičući na taj način moguće provokacije ukrajinskih snaga bezbednosti, kako u vezi sa Donbasom, tako i u vezi sa Krimom“, dodao je Ušakov.

Ruska strana je saopštila da ne razume prenošenje namerno lažnih informacija o „invaziji“ na Ukrajinu medijima, rekao je Jurij Ušakov posle telefonskog razgovora lidera Rusije i Sjedinjenih Država.

„Izneli smo svoja razmišljanja i nekoliko puta smo istakli da ne razumemo, zašto bi trebalo da dajemo medijima namerno lažne informacije, o našim ruskim namerama“, rekao je on.

Američki predsednik Džo Bajden je tokom telefonskog razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u subotu rekao, da su SAD i Rusija konkurenti ali da moraju učiniti sve, da izbegnu najgori scenario oko Ukrajine, rekao je Jurij Ušakov, tokom razgovora sa novinarima.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“On je rekao da su naše dve velike sile i dalje konkurenti ali moraju učiniti sve da očuvaju stabilnost, održe bezbednost u celom svetu.

Takođe je naglasio da se mora učiniti sve što je moguće da se izbegne najgori scenario u kontekstu trenutne situacije oko Ukrajine“, rekao je Ušakov.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Kirbi nazvao ruske zvaničnike prodavcima stajnjaka, zbog terorističkih tvrdnji!

Portparol Bele kuće Džon Kirbi dao je bezobrazluke o ruskim zvaničnicima koji dozvoljavaju ukrajinski trag …