Rio Tinto ne da Vučiću da se sastane sa narodom ispred predsedništva…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom obilaska početka izgradnje brze saobraćajnice Šabac-Loznica, odbacio mogućnost susreta sa aktivistima, koji kampuju pod prozorom njegove kancelarije, uz zahtev da se trajno zabrani iskopavanje litijuma i bora na teritorije cele Srbije.

„Trudim se da razgovaram sa ljudima čija reč nešto znači, a sa onima, koji su tu zbog sopstvene promocije i ni zbog čega drugog, ne vidim neki smisao.

Ionako sam sam pogrešio oko nekih stvari i o tome ću da govorim, kada se izbori završe.

Gorko se kajem zbog svojih političkih grešaka“, poručio je Vučić.

Dodao je i da vidi da aktivistima, koji kampuju ispred Predsedništva „nije dosadno“ i da imaju „jagnjetine, bureka i svega“.

“Tako da lepo im je. Ako treba da im pošaljem čaj, kafu, uvek ću to da uradim, nije problem.

Ali nemojte da se ljutite, za mene je to, da radim za narod u Mačvi, Podrinju i Jadru mnogo, mnogo važnije nego da nečiju političku sujetu gradim ili da političkim sujetama nekakvih samoproklamovanih lidera, ispunjavam želje”, kazao je Vučić.

Direktor kampanje „Kreni promeni“ Savo Manojlović najavio je na jučerašnjem protestu ispred Predsedništva Srbije da će, ukoliko do Dana državnosti, 15. februara, ne bude usvojen zakon, kojim bi se trajno zabranila eksploatacija litijuma i bora, na tom mestu biti organizovan Sretenjski narodni miting.

Manojlović je tom prilikom rekao i da su ljudi, koji kampuju ispred Predsedništva ostavli svoje porodice, imanja i stoku, kako bi zaštitili svoj zavičaj, dok “predsednika, koji danonoćno radi”, već četiri dana i tri noći nema da ih primi.

“Mešao sam se u izbor samo prvih 20 kandidata”

Vučić je rekao i da se “mešao” u izbor samo prvih 20 kandidata na listi SNS-a, za parlamentarne izbore i da su imena tih kandidata jedina, koje je pročitao na jučerašnjoj sednici Predsedništva stranke.

“Molio sam da to tako izgleda, a naši odbori predlažu kandidate i dobili smo bez Beograda, 170 imena koje vi morate da prihvatite, pa onda idu koalicioni partneri…

To tako funkcioniše u organizacijama demokratske orijentacije, tako funkcioniše kod nas”, rekao je Vučić.

Komentarišući navode, da na listi kandidata za parlamentarne izbore neće biti nekih od dugogodišnjih poslanika SNS-a, Vučić je rekao da pojedinim medijima i opozicionim strankama ne odgovara da govore o tome, kako će na listi, biti ličnosti poput molekularnog biologa Jelene Begović, matematičara Stojana Radenovića ili doktora Danice Grujičić i Marije Zdravković.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Jelena Begović je najpriznatiji molekularni biolog u Srbiji, Stojan Radenović je jedan od najcitiranijih matematičara na svetu, on nas drži na Šangajskoj listi, Dana Grujičić je legendarni lekar, koji je spasio živote stotina ljudi.

Što bi vam odgovaralo da se priča o Mariji Zdravković, koja je spasila hiljade života, nego biste da govorite o onome što vi želite”, naveo je Vučić.

“Priče o batinašima na nivou droge u Moroviću”

Vučić je poručio i da će SNS pobediti na ovim izborima “ubedljivije nego ikad”, navodeći da je tim rečima završio i svoje obraćanje na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora stranke, koja je bila zatvorena za javnost.

“Jednom morate da izgubite na izborima ali šta će biti videćemo 3. aprila na biračkim mestima ali ne u novinama, u Đilasovim i Šolakovim medijima”, rekao je Vučić, komentarišući intervju potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić, da SNS očekuje poraz i sprema batinaše.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kako je naveo, “što se tiče batinanja i tih guposti, to vam je kao na nivou onog što su izmislili za Morović, da je droga tamo ili Jovanjica, to je na tom nivou”.

“Kad ne znaju šta da rade onda slažu. Šta ih briga, ne košta ih ništa, lažu i nemaju nikakav problem sa tim. Ne sekiraju se”, rekao je Vučić.

“Uskoro posete Španiji i Monaku”

Upitan za spoljnopolitičke aktivnosti, najavio je da će uskoro posetiti Španiju i Monako.

“Posle decenija, tokom kojih nismo imali posete na najvišem nivou sa Španijom, to je od izuzetnog značaja”, kazao je predsednik Srbije.

Dodao je da je važna i poseta Monaku, čiji je vladar princ Albert, po Vučićevim rečima, izuzetno ugledna ličnost, čiji se glas čuje u Evropi i širom sveta.

N1/Beta

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …