Vežbe ruske nuklearne trijade treba da otrezne Ameriku! – VIDEO

Vežbe ruske nuklearne trijade, kojima će lično komandovati ruski predsednik Vladimir Putin, treba posmatrati kao svojevrsni signal Sjedinjenim Američkim Državama i njihovim saveznicima u NATO-u.

O tome je govorio vojni politikolog Andrej Koškin.

Rusija će u subotu, 19. februara, izvesti planirane manevre obuke, uz učešće snaga nuklearne trijade.

Istovremeno, kako je saopšteno u pres-službi Ministarstva odbrane zemlje, manevri će biti održani pod ličnim rukovodstvom vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ruske Federacije Vladimira Putina.

Saopštava se da će tokom vežbi biti izvršena lansiranja balističkih i krstarećih raketa, a u događaje će biti uključene Vazdušno-kosmičke snage, Južni vojni okrug, Raketne strateške snage, Severna i Crnomorska flota.

Predstojeći manevri su neophodni za proveru spremnosti organa za komandu i kontrolu, lansirnih borbenih posada, posada ratnih brodova i strateških nosača raketa za izvršavanje postavljenih zadataka, kao i pouzdanosti naoružanja strateških nuklearnih i nenuklearnih snaga.

Istovremeno, kako je u svom intervjuu primetio ekspert Udruženja vojnih političkih naučnika, rezervni pukovnik Andrej Koškin, ove vežbe će se odvijati u izuzetno napetoj geopolitičkoj situaciji, u kojoj se naša zemlja danas nalazi.

„Situacija je sada, iskreno govoreći, teška. A histerija, koja se raspiruje u informativno-propagandnom krugu oko Ukrajine, u vezi sa nekom vrstom „invazije“, nastavlja da postoji u vidu medijskog i psihološkog pritiska.

I SAD neće smanjiti stepen ovog pritiska.

Na ovoj pozadini se razgovara o paklenim sankcijama Ruskoj Federaciji, uprkos tome, što ova „invazija“ još uvek ne postoji i nikada neće biti.

Drugim rečima, vežbe se odvijaju u vreme, kada je naša zemlja pod ogromnim pritiskom“, objašnjava stručnjak.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema njegovim rečima, činjenica da u takvim uslovima Rusija izvodi nuklearne vežbe, kojima će rukovoditi lično Vladimir Putin, sugeriše da predstojeće manevre treba shvatiti kao svojevrsni signal Sjedinjenim Američkim Državama i njihovim saveznicima u NATO.

„U ovoj najtežoj situaciji, iznenada na tajnom sastanku u Kongresu, predsednik Združenog generalštaba general Mili izveštava da su vežbe nuklearne trijade Grom, koje Rusija obično izvodi krajem godine, iznenada odloženo za februar.

I to je ozbiljno zabrinulo komandu i kongresmeni su počeli da shvataju da Rusija stavlja svoje nuklearne snage u stanje visoke pripravnosti i provere“, kaže Koškin.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šolc: Verujem da će Ukrajina pronaći, još 6 baterija PVO sistema Patriot

Danas je na italijanskom ostrvu Kapri završen veliki samit EU, čija je ključna tema bila …